Żółty Przewodnik już po raz czwarty

Dodano: 20.11.2017 16:35

Inspektorzy Gault&Millau pracowali przez wiele miesięcy, incognito oceniając restauracje w całej Polsce.

Której restauracji przybędzie czapek, a która je straci okaże się już 27 listopada, na zakończenie wielkiej Gali Gault&Millau we Wrocławiu. Premiera Żółtego Przewodnika 2018 odbędzie się w pięknych wnętrzach Narodowego Froum Muzyki. Zanim jednak przejrzymy pachnące farbą drukarską przewodniki nastąpi wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w pięciu kategoriach: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku. Wśród dotychczasowych laureatów są: Andrea Camastra, Wojciech Modest Amaro, Agata Wojda, Paweł Oszczyk i Michał Bryś. Udział w tegorocznej Gali zapowiedziało ponad 600 gości, w tym 400 szefów kuchni z restauracji opisanych w Żółtym Przewodniku.

Gala będzie miała w tym roku inną niż dotychczas formułę – po wręczeniu nagród, goście zostaną zaproszeni w gastronomiczną podróż po sześciu epokach historii polskiej kultury.  Mecenasami każdej z epok będą Partnerzy tegorocznej gali: Siemens Gaggenau, Jaguar, Nespresso, Antonius Caviar, Moet Hennessy, Makro, Barry Callebaut, Gastro Magic, Grimbergen, Marine Harvest, San Pellegrino oraz Partner Center.

Magazyn "Czas Wina" jest patronem medialnym wydarzenia.

Żółty przewodnik Gault&Millau powstał ponad 50 lat temu we Francji. Dyktuje trendy kulinarne w kilkunastu krajach świata i jest ogólnoświatowym źródłem informacji o tym, gdzie warto jeść. Najlepsze restauracje wyróżniane są kucharskimi czapkami Q. Ich liczba wskazuje na rangę restauracji i poziom serwowanych dań.

Gault&Millau Polska wydaje przewodnik od 2015 roku - przybliża najlepsze restauracje w kraju, ciekawe miejsca noclegowe oraz poleca najlepsze lokalne produkty. Każdego roku zespół kilkunastu całkowicie anonimowych inspektorów skrupulatnie ocenia około tysiąca miejsc w Polsce. Do przewodnika trafia mniej niż połowa i są to prawdziwe „perły gastronomiczne”. Gault&Millau Polska promuje także szefów kuchni, pracujących nad pielęgnowaniem tradycyjnych polskich smaków oraz propaguje świetnej jakości produkty i ich producentów. Więcej informacji: https://www.facebook.com/gaultmillaupolska/ oraz na stronie https://www.gaultmillau.com/

 

 

Zdjęcia

Komentarze

chelponline / 21.11.2017 07:09

This is really a great stuff for sharing. Keep it up. Thanks for sharing.

coldfusionhelp / 21.11.2017 07:10

I appreciate your efforts in preparing this post. I really like your blog articles.

Twój komentarz
FB