Czas Wina nr 50


kwiecień - maj 2011

Tematy numeru:

Chile - Życie pośrodku
Nowa Zelandia - Dalej byc nie może
Aromatyczna kolekcja - Osobliwa moc przypraw

Spis treści:

AKTUALNOŚCI
Najstarsza winiarnia

FELIETONY
Jancis Robinson Korkowa zmiana kursu
Piotr Adamczewski Miasto bez bazarów…
Szymon St. Kamiński Mała dysertacja…

JUBILEUSZOWO
Dni wspaniałości wszelkiej
Nasza pięćdziesiątka
Redakcja za zamkniętymi drzwiami

CHILE – DOLINA CENTRALNA
Na gór styku
Koń w indiańskim gnieździe
Rzeka czerwona

NOWA ZELANDIA – MARLBOROUGH
Kraj Długiej Białej Chmury
Wariaci i wizjonerzy
Wyprawa po sauvignon blanc
Złowrogie pomruki Matki Ziemi
Ibbotsonowie od świętej Klary
Uczta w Krainie Kiwi
Talerz pełen przekąsek

RAPORT SPECJALNY – SHIRAZ
Pewne miasto w Iranie
Wielka wędrówka

SYLWETKI
Kwestionariusz Być sobą

KULTURA WOKÓŁ KIELISZKA
Młodopolskie klimaty alkoholowe
Książka
Film Dusza sznycla
Vinum profanum Czasem jednak sacrum
Winne zmysły Kiedy wino umiera

NAUKOWO I LEKKO
Skąd te bąbelki
Enologia Poprawianie Pana Boga
Zdrowie Janusowe oblicze alkoholu
Leksykon ABC wina

KULINARIA
Kawa O jakości ziarenek
Bedeker Taniec na linie
Mistrzowskie menu Dieta kontra psychologia
Nie denerwujcie świnki Przyprawione zmysły
Osobliwa moc przypraw
Moja aromatyczna kolekcja

WINNICE ŚWIATA
Austria – Styria
Krym – Massandra
Winnice Polski Miejsce z widokiem

FB