Czas Wina nr 57


czerwiec – lipiec 2012

Tematy numeru:

Dolina Loary – Niesamowitość różnorodności

Karol Okrasa – Jak smakuje Maroko

Kalifornia – Opus One i jak tu podróżować?

Kup teraz w sklepie on-line

Spis treści:

AKTUALNOŚCI
Na Alimentaria drgnęło
Jakość jedno ma imię
Spróbować wina nad Tamizą
Ze świata
Targowy róg obfitośc
Dziś pytanie, dziś odpowiedź
Wybór Redaktorów

BOUTIQUE BORDEAUX
Château Bouscaut 2007

FELIETONY
Jancis Robinson Burza w kieliszku
Paweł Gąsiorek Wysokie loty Kangurów
Piotr Adamczewski Droga do gwiazd…
Michał Bardel Innowacyjna eksplozja…

KALIFORNIA
Wielkie sprzeczności
Ta sama strona mocy
Uroki prowincji
Poproszę stek po hambursku

DOLINA LOARY
W lustrze wielkiej wody
Przebierając w kolorach
Wyspa szczęśliwa
Wielowymiarowość i pięść
Chinon – odmianowe cuvée
Najważniejszy jest właściwy wybór

SYLWETKI
Kwestionariusz
Osobowość wina
Nie ma kuchni bez wina

KULTURA WOKÓŁ KIELISZKA
Dwór winem słynący
In garum veritas
Książka
O leczniczych właściwościach wina
Impresyjnie Niech żyje róż!
Vinum profanum Na marginesie hiszpańskiej wędrówki
Film Legenda z „tulipanem”

NAUKOWO I LEKKO
Zdrowie Polifenole – prawdy, mity i fałszerstwa…
Enologia Smaki ziemi
Leksykon ABC wina

KULINARIA
Blogerki gotują Złość piękności szkodzi!
Bedeker
Tajemnica bezy albo sekrety Pędzącego Królika
Gulasz nouveau
Ostatni siągarz ze Śląska
Kuchnie świata Jak smakuje Maroko

PODRÓŻE – POCZTÓWKA Z WAKACJI
Toskania Gdzie czarny kogut jest panem
Katalonia U stóp Pirenejów
Alzacja Tour de riesling
Chorwacja Nasze morze południowe

WINNICE ŚWIATA
Slawonia – Klejnot chorwackich win
Burgenland – Eliksir z wolnego miasta

FB