Czas Wina nr 63


czerwiec - lipiec 2013

Tematy numeru:

Sardynia Wielka wyspa wielkich możliwości

Chile Nowoczesna biodynamika w cieniu Andów

Na lato Wszystkie odcienie różu

Kup teraz w sklepie on-line

Spis treści:

AKTUALNOŚCI
ProWein górą
Wino i wielka polityka. 30 lat Yardena
Chrupka z ulicy Rzecznej…
Wybór Redaktorów

BOUTIQUE BORDEAUX
Pichon Longueville Comtesse de Lalande

FELIETONY
Wojciech Gogoliński
Jak to się zwyczajnie do dobrego złe mięsza
Jancis Robinson Moje ulubione odmiany
Paweł Gąsiorek „Różowo mi”
Piotr Adamczewski Nie ma miłości...

CHILE
Nad morzem, w górach, między górami
Sięgając po niemożliwe
Kraj zwany końcem świata
Zielona korporacja
Winorośl w kolorze ferrari

SARDYNIA
Przystań Morza Śródziemnego
W stylu Sardo
Nie tylko vermentino
Ja tylko robię winogrona
Sardynka na talerzu
Uwodzicielska moc szmaragdu

RAPORT SPECJALNY - WINA RÓŻOWE
Kolorowy zawrót głowy
Wino dla hedonisty
Omijajmy Nantes!
Różowa Hiszpanka z Somontano
Wiśniowy odcień różu
„Idę do Abla”
Czerwone wino na wielkie upały

KULTURA WOKÓŁ KIELISZKA
Z przy mrużeniem oka Mane, tekel, fares
Książka
Kroniki kryminalne Barbera z odmrażaczem

NAUKOWO I LEKKO
Świadectwa historii
Nie od razu Rzym zbudowano
Skarby z prastarych beczek
Zdrowie Jak dużo jest za dużo?
Leksykon ABC wina

KULINARIA
Blogerki gotują Przyjemność
Slow Food Dzik jest dziki, dzik jest dobry!

WINNICE ŚWIATA
Austria – Spacerując przez wielki
Bułgaria – Feniks z popiołów

ENOTURYSTYKA
Tajemnice Paryża

FB