Czas Wina nr 66


grudzień 2013 - styczeń 2014

Tematy numeru:

Paulina Młynarska - O ludziach, winach i kuchni Południowej Australii
Izrael - Legendarne wina ze Wzgórz Golan
Supertoskany - Jak ich szukać, by nie dać się oszukać?

Kup teraz w sklepie on-line

Spis treści:

Aktualności
8 Z bliska i z daleka
10 Expoalimentaria Lima Perú 2013
12 Cheese Bra – wszystkie formy mleka
15 Wielkie przyśpieszenie
16 Trzęsienie ziemi
18 Młody 60-latek
30 Wybór Redaktorów
Felietony
23 Wojciech Gogoliński - Dlaczego tak szybko odchodzą?
25 Jancis Robinson - O znaczeniu upraw organicznych
27 Paweł Gąsiorek - Merci monsieur Harriague
29 Piotr Adamczewski - Kto nas robi w jajo?!
Izrael – Wzgórza Golan
34 Po śladach Jezusa
36 Kiście na drągu
40 Pokój, bez przebaczenia
42 Kaszrut w winiarni
44 Trzy lampy ze Wzgórz Golan
47 Koszernie czy trefnie, czyli co jeść w Izraelu
Australia
62 Serce winnej Australii
66 Tropem Witkacego i Malinowskiego
70 W poszukiwaniu idealnego shiraza
74 Siła rodziny
Raport specjalny – Supertoskany
80 Zmierzch bogów
84 Bawarski Włoch i Kalifornia
88 Petrucci
Kultura wokół kieliszka
76 Książka
90 Kobiety i wino - Sery czy desery
92 Kroniki kryminalne - Zatruty kielich
98 Mały kawałek Szkocji
Naukowo i lekko
94 Szampany
102 Leksykon ABC wina
Kulinaria
52 Krok mleka w stronę nieskończoności
55 Blogerki gotują - Świąteczne after party
Enoturystyka
50 W Salamance wino w szklance

FB