Czas Wina nr 74


kwiecień - maj 2015

Tematy numeru:

Turcja
Rewolucja w Azji Mniejszej
Umbria i przyjaciele
Raport specjalny
Wokół Gumpoldskirchen

Kup teraz w sklepie on-line

Spis treści:

AKTUALNOŚCI
Mieć pełną beczkę i żonę…
Austriacy w Warszawie
Chin przygoda z winem
Anteprima Toscana. Przeplatanka
Wybór Redaktorów

 

BOUTIQUE PESQUERA
Dwie twarze Janusa

 

FELIETONY
Jancis Robinson Wielcy z Bordeaux i Napa Valley
Wojciech Gogoliński Co jest w butelce wina…
Paweł Gąsiorek Krajobraz po Sophii
Piotr Adamczewski Spiżarnia pełna niespodzianek

 

TURCJA
U źródeł Tygrysu i Eufratu
Historie anatolijskie
Francuzi w Azji Mniejszej
Kuchnia trzech kontynentów

 

UMBRIA I PRZYJACIELE
Pośrodku buta
Esencja obcowania
Umbria ośmiu smaków

 

RAPORT SPECJALNY – THERMENREGION
Po obu stronach torów
Austriackie Clos Vougeot

 

CZAS NA PIWO
Dzikie piwo z krainy Breugla
Piwa świata Meantime India Pale Ale

 

KULTURA WOKÓŁ KIELISZKA
Książka
Długa kariera wina w polskiej medycynie
Ciemne wieki wina
Święty od siebie i po kądzieli

 

NAUKOWO I LEKKO
Kobiety i wino Polskie producentki wina
Leksykon ABC wina

 

KULINARIA
Blogerki gotują Poezja w odcieniu szparagów
Slow Food Kozia rura
Slow Food Drobiowa ekstraklasa
Theatrum Vini O miłości

FB