Czas Wina nr 79


luty – marzec 2016

Tematy numeru:

Mikołaj Rey Pan na Montresorze
Tajemnice win ekologicznych,
czyli w co wierzą biodynamicy
Australia Zamieszanie w Dolinie Barossa

Spis treści:

AKTUALNOŚCI
Z bliska i z daleka
Człowiek Roku 2015
Fiu, fiu o winie…
Wszystkie dary ziemi
Kieliszek pełny do połowy
Pierwsza konferencja fukierowska
Ile kosztuje polskie wino
Wybór redaktorów

FELIETONY
Jancis Robinson Sukcesja
Wojciech Gogoliński Montownie win przemysłowych…
Paweł Gąsiorek Dobre zmiany
Piotr Adamczewski Gdy uczeni plączą ludziom w głowach

POLSKIE WINA
Kupaż z jednej odmiany

WINA ORGANICZNE
O co w tym wszystkim chodzi?
Wina filozoficznie inne
Ezoteryczne podstawy biodynamiki
Wino wegańskie
Księżyc, gwiazdy i wino
Wina na (nie byle jaki) medal

AUSTRALIA – DOLINA BAROSSA
Pionierzy na antypodach
Zmienne oblicza Barossy
Adelajda – moja miłość
Siła sześciu pokoleń

CZAS NA PIWO
Piwo w kuchni
Piwa świata Paulaner Salvator

KULTURA WOKÓŁ KIELISZKA
Książka
Kobiety i wino Caro Maurer MW

NAUKOWO I LEKKO
101 mitów na temat wina Kobiety są lepszymi kiperami niż mężczyźni
Poszukiwacz zaginionych win
Leksykon ABC wina

KULINARIA
Blogerzy gotują Facet, kuchnia i wino
Slow Food Biała zrobiona na szaro
Jeden ser Dżersejowy blue
Skarby Mikołaja Reya
Słodka wizytówka Austrii
Theatrum Vini Instynkt zabójcy

WINNICE ŚWIATA
USA Wybieram Nowy Jork

FB