Czas Wina nr 84


grudzień 2016 - styczeń 2017

Tematy numeru:

IZRAEL W poszukiwaniu idealnej odmiany
AFRYKA POŁUDNIOWA W krainie steena i shiraza
JAK SOBIE RADZIĆ z polską wołowiną

Spis treści:

AKTUALNOŚCI
Gala Człowieka Roku 2016
68 Święto Chablis
Jedzenie z ognia
Słońce w butelce
Niemiecki pinot noir w natarciu
Wybór redaktorów

FELIETONY
Jancis Robinson Media społecznościowe - przyspieszenie!
Wojciech Gogoliński Ile wina jest w winie?
Paweł Gąsiorek Piątka do srebra
Łukasz Modelski Targowiska próżności

IZRAEL
Wina Izraela
Poszukiwanie symbolu
Zmiana warty na Syjonie
Kuchnia wszystkich kontynentów

POŁUDNIOWA AFRYKA
Paarl. Afrykańska perełka
W Rhebokskloof przesadzają...
Biały czarny ląd
Nowy Babilon
Podróż na kilka sposobów

CZAS NA PIWO
Choinka w piwie
Piwa świata Metodo Classico Riserva

KULTURA WOKÓŁ KIELISZKA
La bella cucina, czyli z ziemi włoskiej...
Książka
Kobiety i wino Atlas w świecie win
Podniebny bufet
Leksykon ABC wina

BUTIK BIONDI-SANTII
Szlifowanie tradycji

WINNICE ŚWIATA
Armenia W cieniu wielkiej góry
Austria Kulisy dramatu
Niemcy Ahr - czerwona ziemia

KULINARIA
Blogerki Gotują Na poprawę humoru
Regionalne smaki
Jeden ser Ser grądzki
Slow Food Pora na wołowinę
Theatrum Vini Porażka?

PODRÓŻE Z WINEM
Andaluzja Daleko na południu

FB