Bogaty wybór alkoholi mocnych, win, piw, naturalnych napojów fermentacyjnych, a także sprzęt i akcesoria do win i wyrobów spirytusowych z pewnością spełni oczekiwania branżowych gości.
W dniach 5-7 kwietnia w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie odbędą się 21. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 10. Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Będzie to największe w Polsce wydarzenie branży HoReCa, które przyciągnie tysiące profesjonalistów.
Wystawcy Targów EuroGastro i WorldHotel zaprezentują asortyment, który obejmie wszystko co niezbędne w restauracji czy hotelu. Wyposażenie zaplecza kuchennego, najwyższej jakości sprzęt gastronomiczny dla restauracji, barów, pubów czy kawiarni to tylko część oferty ekspozycyjnej. Nie zabraknie urządzeń przeznaczonych dla browarów i gorzelni, w tym także nowoczesnych systemów destylacji, urządzeń filtracyjnych do piwa, wina i innych napojów.
Z procentami i bez
Bogaty wybór alkoholi mocnych, win, piw, naturalnych napojów fermentacyjnych, a także sprzęt i akcesoria do win i wyrobów spirytusowych z pewnością spełni oczekiwania branżowych gości. Na targach znajdą się też produkty niezbędne do przyrządzania drinków: syropy, koncentraty, musy, purée owocowe, bazy koktajlowe, sosy deserowe oraz likiery alkoholowetermin degustacyjny.Oznacza wina niekoniecznie o zbyt dużej... (...). Poza tym dostępne będą najlepsze gatunki kaw, smakowe gorące czekolady, naturalne soki, wody mineralne czy herbaty. Ofertę dopełnią najwyższej jakości zastawy, w tym szklanki, kieliszki, dzbany czy karafki.
Zarejestruj się online już dziś
Na bilet wstępu dla branżowych odwiedzających można uzyskać 50% zniżki rejestrując się online do 3 kwietnia br. Zapraszamy do wypełnienia formularza!
Wszystko o kawie
W specjalnej strefie Coffee Village zorganizowanej wspólnie przez Apro Trade / Akademia Kawy® oraz firmę MT Targi, organizatora targów, będzie można znaleźć kompleksową ofertę oraz skorzystać z doradztwa. Na targach obecni będą dostawcy kawy, ekspresów i akcesoriów niezbędnych do jej przygotowywania. Zaplanowane są także bezpłatne warsztaty dla baristów, menedżerów kawiarni i restauracji, jak i miłośników tego napoju.
Bogaty program
Odwiedzający Targi EuroGastro oraz WorldHotel mogą wziąć udział w licznych szkoleniach. W programie są zaplanowane m.in. seminaria poświęcone winom i kawie, tak więc barmani, sommelierzy, bariści i kelnerzy rozwiną przydatne w codziennej pracy umiejętności. Słuchacze pozyskają też wiedzę na temat zarządzania biznesem gastronomicznym i hotelowym. Będzie mowa m.in. o planowaniu i skutecznym prowadzeniu działalności w obszarze zarządzania finansami czy prawidłowym zarządzaniu personelem. Wśród poruszanych tematów znajdą się dane dotyczące aktualnych trendów w gastronomii i cateringu. Nie zabraknie dyskusji o wyzwaniach rynku usług gastronomicznych oraz zasadach budowania dochodowego menu.
Trzy targowe dni wypełnione będą także emocjami współzawodnictwa. Znani szefowie kuchni zorganizują konkursy kulinarne, w których wyłonią uzdolnionych młodych kucharzy odważnie kreujących nowe dania. Podczas najbliższej edycji odbędzie się „Kulinarny Talent” Roberta Sowy, „CHEF Culinary Cup” pod patronatem Jerzego Pasikowskiego i „Festiwal Kuchni Greckiej” Teo Vafidisa. W Olimpiadzie Kawy i Finale Olimpiady Kawy dla Szkół Gastronomicznych w szranki staną młodzi bariści.
Więcej informacji na www.eurogastro.com.pl oraz www.worldhotel.pl.