Ameryka od Kuchni

wydarzenie dla branży HoReCa objęte patronatem Czasu Wina | 9 października 2018 | Warszawa

„Ameryka od Kuchni”, nowy projekt promujący produkty spożywcze z USA, zaprezentuje się 9 października 2018 na 3. Kongresie Szefów Kuchni w warszawskim centrum EXPO XXI. Podczas cyklu warsztatów, degustacji i prelekcji na stoisku „Ameryka od Kuchni” goście Kongresu będą mogli przekonać się, że współczesna amerykańska kuchnia prezentuje wielowymiarowe bogactwo smaków i aromatów, nie ograniczając się do popularnych steków, burgerów i prostego grilla.

Dla odwiedzających stoisko szefów kuchni i sommelierów organizatorzy przygotowali degustację win z Kalifornii oraz produktów spożywczych pochodzących z różnych regionów Stanów Zjednoczonych, takich jak wołowina, ryby z Alaski czy bataty. Na stoisku odbędą się również 3 odsłony praktycznych warsztatów z food & wine pairingu, podczas których wybitny specjalista winiarski, Tomasz Prange Barczyński (red. magazynu Ferment), zapozna uczestników z tajnikami udanych połączeń kulinarno-winiarskich w restauracyjnym menu. Redaktor wygłosi również prelekcję ze sceny głównej „Winonapój uzyskiwany na drodze całkowitej lub częściowej fer... (...) w restauracji – jak to się robi w Kalifornii”.

Szczegóły i rejestracja gości pod adresem AmerykaOdKuchniKongres.evenea.pl.

 

czytaj więcej

 

Partnerzy wydarzenia:
United States Department of Agriculture, Ambasada Stanów Zjednoczonych, Ameryka od Kuchni

Organizatorzy:
California Wines, US Beef, US Meat, Alaska Seafood, North Carolina Sweet(ang.) słodki.. Potatoes, US Cranberries

Patroni medialni:
Czas Wina, Ferment, Food Service, Magazyn Winiarski, Magazyn Wino, Stowarzyszenie Sommelierów Polskich, winiacjatywa.pl, winformacja.pl, wydarzeniakulinarne.pl

Producent:
Taste It All