Prawdziwy, polski chleb i inne atrakcje regionalne już w niebawem w Krakowie.
Jeżeli macie ochotę spróbować prawdziwego, dobrego, polskiego chleba i znakomitych tradycyjnych małopolskich produktów to warto wybrać się na plac Wolnica w Krakowie w piątek, sobotę lub niedzielę (13, 14, 15 czerwca).
Na dużych i małych czekają liczne atrakcje. W polowej piekarni dzieci upieką obwarzanki krakowskie, chleb zakopiański, chleb prądnicki i dostaną dyplom Młodego Mistrza Piekarskiego. W kulinarną podróż zabiorą nas krakauerzy Mieczysław Czuma i Leszek Mazan. Święto uatrakcyjnią występy zespołów i orkiestr.
Wśród wystawców zobaczymy: Zakład Masarski Stanisław Mądry, Bacówka U Kazka Kazimierz Furczoń, Gospodarstwo Ekologiczne Figa, sery z Korycina, Fattorie del Ducca, Spiżarnia Doliny Karpia, Przetwórstwo Rybne „KRAK-MARFISH”, Tłocznia Maurer, Piekarnia Patrycja i Paweł z Kwaśniowa, Cukiernia Zaniewicz, lody Melba z Krzeszowic i wielu innych. Same smakołyki. Nie zabraknie wina – szukajcie na stoiskach TD Wine z Andrychowa oraz Przednie Wina z Krakowa.
Czas Wina jest patronem medialnym wydarzenia.