Jeden z najbardziej prestiżowych i wpływowych przewodników kulinarnych na świecie, Gault&Millau Polska, zaprasza na wyjątkowe wydarzenie. Już 8 lipca na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu odbędzie się CULINARY INNOVATORS. Po raz pierwszy, dzięki Gault&Millau Polska, najważniejsi polscy Szefowie Kuchni, influencerzy i eksperci branży gastronomicznej stworzą wspólną platformę wymiany inspiracji, doświadczeń i trendów.
Więcej informacji i aktualizacje dostępne na stronie wydarzenia.
Bilety można zakupić przez platformę ebilet.pl.
Wydarzenie będzie podzielone na kilka stref, z których każda odpowiadać będzie innej tematyce szeroko powiązanej z kulinariami:
- Strefa Kreacji – miejsce, gdzie mistrzowie fine diningu przygotują dla Was dania w stylu FUN diningu,
- Strefa Degustacji – prezentacja najlepszych cydrów, win oraz piw, z których kilka będzie miało u nas swoją polską premierę,
- Strefa Inspiracji – wybitni eksperci sztuki kulinarnej, nauki i designu zaprezentują aktualne trendy światowe,
- Strefa Innowacji – premiery najciekawszych produktów i nowych technologii związanych ze sztuką kulinarną,
- Strefa Chill – relaks, networking, wymiana myśli i kontaktów,
- Strefa Kibica – w której z Loży Honorowej można będzie śledzić wyścigi konne.
W trakcie Culinary Innovators, po raz pierwszy w Polsce zostaną wręczone nagrody dla najbardziej innowacyjnych przedsięwzięć, postaw i produktów.
kliknij, aby zobaczyć większy rozmiar
W Strefie Kreacji o oprawę kulinarną wydarzenia zadbają niezwykłe osobowości:
- Magdalena Ossowska, odznaczona czapkami i gwiazdkami szefowa kuchni z Niemiec, która zadebiutuje u nas, a wkrótce nieźle namiesza na polskiej scenie kulinarnej,
- Ernest Jagodziński –Szef Kuchni i właściciel poznańskiej restauracji Autentyk, Szef Jutra 2017 Gault&Millau Polska,
- Jakub Emanuel Malec – Executive Chef Hotelu Novotel, niekwestionowany autorytet ważnego i niezwykle modnego na świecie trendu zero waste.
- Michał Gniadek – Szef Kuchni Restauracji Plato, Młody Talent 2018 Gault&Millau Polska.
- Wojciech Harapkiewicz – Szef Kuchni restauracji Babinicz, Szef Kuchni Tradycyjnej 2018 Gault&Millau Polska.
Inspire Talks 2018 Culinary Innovators. Harmonogram
I BLOK – 12.00
12.00 – 12.20 Creativity is the mother of innovation – niestandardowy marketing, który przykuwa uwagę – Mateusz Ruszkowski, Synergic Media
12.20 – 12.40 Gościnność – Patrycja Siwiec, Adam Pawłowski
12.40 – 13.00 Projektu_jemy. Kolacja z porcelany. – Design, School of Form – Ewa Voelkel, Oliwia Gede-Niewiadomska (KUKBUK), Arkadiusz Szwed (School of Form)
II BLOK – 14.00
14.00 – 14.20 How to make a short story long – Manuela Fissore Barker
14.20 – 14.40 Another Brick in the Wall, czyli jak zbudować własny zamek – Bogdan Gałązka, Gothic Cafe&Restaurant Malbork
14.40 – 15.00 Pojedynek na frytki, czyli dziecko w restauracji – Kasia Błażejewska-Stuhr i Martin Gimenez Castro
III BLOK – 16.00
16.00 – 16.30 Woda – czynnik X – Justyna Adamczyk, Jacek Krupa, Łukasz Klesyk, Tomasz Kolecki. Premiera Pierwszej w Polsce Karty Wód – Jacek Krupa, Marszałek Małopolski; Justyna Adamczyk, redaktor naczelna Gault&Millau Polska
16.20 – 16.40 Zero Waste – Szef Jakub Emanuel Malec
16.40 – 17.00 Jedzenie w kosmosie – dr Paweł Barczyński
Bilety można zakupić przez platformę ebilet.pl.
Gault&Millau to jeden z najbardziej prestiżowych i wpływowych przewodników kulinarnych, który od ponad 50 lat kształtuje kulturę gastronomiczną na świecie. Zadaniem Gault&Millau Polska jest promocja najlepszych polskich restauracji na arenie międzynarodowej. Anonimowi, wyszkoleni i niezależni inspektorzy dokonują oceny restauracji według międzynarodowych standardów i pilnie przestrzegają restrykcyjnych zasad etycznych: niezależności wobec ocenianych restauracji, anonimowość inspekcji, opłat za posiłki. Żółty Przewodnik, obecny w 25 krajach, wyznacza trendy na rynku kulinarnym Europy i świata – od 2014 roku do tego prestiżowego grona dołączyła Polska.
Opracowano na podstawie materiałów prasowych. Kontakt w sprawie materiałów oraz informacje: Daria Głowacka, PR&Web Content Coordinator, tel.: 733 233 247.
Redakcja portalu Czaswina.pl