luty – marzec 2012
Tematy numeru:
EstremaduraMało znany, suchy i niezbyt urodzajny region winiarski w ... (...) – Winiarze i konkwistadorzy
Heston Blumenthal – Kulinarny czarodziej z Londynu
Grecja – Tradycja różnorodności
Spis treści
AKTUALNOŚCI
Która odmiana?
Co w Hiszpanii najlepsze
Brytyjski styl
Konferencja w Stambule
V święto Polskiego Wina
Technologia w służbie wina
Gdzie gastronomia jest sztuką
Enoexpo, Rolland i medale
Enologianauka o winie.Obejmuje różne aspekty jego produkcji i ocen... (...) w Krakowie
Człowiek Roku 2011
BOUTIQUE BORDEAUX
Château d’Yquem 1996
FELIETONY
Jancis Robinson Kontrolowany słowotok blogowy
Piotr Adamczewski Obłuda miłosiernego smakosza
Szymon St. Kamiński Instrukcja obsługi chłodziarki
GRECJA
Spadkobiercy starożytności
Tradycja różnorodności
Wołają mnie Nikt
U Szefa w Rapsani
Kraj dla zmysłów
Republika mnichów
Nasz dom był zawsze bez tajemnic
ESTREMANURA
Przypadkowa fascynacja
Co słychać nad Gwadianą
Wina dla ludzi
Punktowy opis kulinarnego obyczaju
Zanurzyć się w przeszłości
SYLWETKI
Kwestionariusz
Jem za dużo
Włosi wyprzedają dusze
KULTURA WOKÓŁ KIELISZKA
Książka
Lekkomyślnie Zawód snob, czyli kompleks polski
Vinum profanum
Na powołanie nowego kierunku studiów. Laudacja
Film Zostaliśmy oszukani
NAUKOWO I LEKKO
Leksykon ABC wina
Tabela roczników
KULINARIA
U wikinga na kolacji
Wykwintne wątróbki
Kawa Dowód jakości?
Słodycz prosto z serca
Patrzcie, ile tego jest!
Różne smaki Sabaudii
WINNICE ŚWIATA
Tasmania – Gdzie diabeł mówi dobranoc
Rosja – Praktyka u Augiasza