październik – listopad 2012
Tematy numeru:
Anna Starmach – Wywiad z jurorką programu „MasterChef”
Wiktoria – Australijska gorączka wina
Gruzja – Wina biskupa Kachetii
Spis treści
AKTUALNOŚCI
Kalejdoskop
Ze świata
Święto południowej Francji w Dworze Sieraków
Winonapój uzyskiwany na drodze całkowitej lub częściowej fer... (...) connecting people
Z Polski
Dwunasta odsłona mundus Vini
Dziś pytanie, dziś odpowiedź
Kulinarne wydarzenie roku – Cook It Raw Poland
Rozmowa z René Redzepim
Wybór Redaktorów
BOUTIQUE BOURGOGNE
Domaine(fr.) posiadłość, majątek, gospodarstwo.. Confuron-Cotétidot
FELIETONY
Wojciech Gogoliński Carny piątek?
Jancis Robinson 1368 odmian winorośli
Paweł Gąsiorek Slow life kłopotliwy w tłumaczeniu
Piotr Adamczewski Umyj ręce przed…
WIKTORIA
Surferzy wina
Szwajcarska robota
Z biegiem rzeki Murray
Decyduję, ale szukam wsparcia
Tramwajem przez kontynent
GRUZJA
Śniegi Kaukazu
Krew olbrzymów
Między katedrą a winnicą
Sakiewki pełne smaku
Tysiąc lat różnicy
RAPORT SPECJALNY – MALTA
Na południe od Sycylii
Ta wyspa jest zbyt mała
Kuchnia fuzji
SYLWETKI
Kwestionariusz
W uśmiercaniu homara doszłam do perfekcji
– rozmowa z Anną Starmach
KULTURA WOKÓŁ KIELISZKA
Książka
Kroniki kryminalne Morderca krzewów
Film Kawior z kawioru
NAUKOWO I LEKKO
Leksykon ABC wina
KULINARIA
Blogerki gotują Dyniowa uczta weekendowa
Slow Food Wróżenie z gęsiego mostka
Camembert. Krótka historia
Oliwa – płynne złoto
WINNICE ŚWIATA
Beaujolais – Długa droga na szczyty
Verus – Prawdziwy smak Słowenii
Fariña – 70-letni gigant z Toro