Czas Wina nr 59

październik – listopad 2012

Tematy numeru:

Anna Starmach – Wywiad z jurorką programu „MasterChef”
Wiktoria – Australijska gorączka wina
Gruzja – Wina biskupa Kachetii

Spis treści

AKTUALNOŚCI
Kalejdoskop
Ze świata
Święto południowej Francji w Dworze Sieraków
Winonapój uzyskiwany na drodze całkowitej lub częściowej fer... (...) connecting people
Z Polski
Dwunasta odsłona mundus Vini
Dziś pytanie, dziś odpowiedź
Kulinarne wydarzenie roku – Cook It Raw Poland
Rozmowa z René Redzepim
Wybór Redaktorów

BOUTIQUE BOURGOGNE
Domaine(fr.) posiadłość, majątek, gospodarstwo.. Confuron-Cotétidot

FELIETONY
Wojciech Gogoliński Carny piątek?
Jancis Robinson 1368 odmian winorośli
Paweł Gąsiorek Slow life kłopotliwy w tłumaczeniu
Piotr Adamczewski Umyj ręce przed…

WIKTORIA
Surferzy wina
Szwajcarska robota
Z biegiem rzeki Murray
Decyduję, ale szukam wsparcia
Tramwajem przez kontynent

GRUZJA
Śniegi Kaukazu
Krew olbrzymów
Między katedrą a winnicą
Sakiewki pełne smaku
Tysiąc lat różnicy

RAPORT SPECJALNY – MALTA
Na południe od Sycylii
Ta wyspa jest zbyt mała
Kuchnia fuzji

SYLWETKI
Kwestionariusz
W uśmiercaniu homara doszłam do perfekcji
– rozmowa z Anną Starmach

KULTURA WOKÓŁ KIELISZKA
Książka
Kroniki kryminalne Morderca krzewów
Film Kawior z kawioru

NAUKOWO I LEKKO
Leksykon ABC wina

KULINARIA
Blogerki gotują Dyniowa uczta weekendowa
Slow Food Wróżenie z gęsiego mostka
Camembert. Krótka historia
Oliwa – płynne złoto

WINNICE ŚWIATA
Beaujolais – Długa droga na szczyty
Verus – Prawdziwy smak Słowenii
Fariña – 70-letni gigant z Toro