sierpień – wrzesień 2014
Tematy numeru:
Mołdawia Rusza na podbój Europy
Chile Szaleństwa w dolinie Limarí
Winonapój uzyskiwany na drodze całkowitej lub częściowej fer... (...) i czekolada czyli koszmar sommeliera
Wiedeński gemischter satz Premiera na medal
Spis treści
AKTUALNOŚCI
Z bliska i z daleka
Austriackie skarby w Hofburgu
Galicja vincit omnia!
Ogrody Wina w Dworze Sieraków
Dobry czas na sery
Winnice Izraela w Klubie Domu Wina
Poznańskie targi ze smakiem
Wybór Redaktorów
BOUTIQUE PESQUERA
Tinto Pesquera Reserva Especiál 2003
FELIETONY
Wojciech Gogoliński
Czyj jest ten dzban, czyli o głupocie przepastnej
Paweł Gąsiorek
Piękna blondynka nad basenem
Piotr Adamczewski
Zakazany owoc smakuje w dwójnasób
MOŁDAWIA
Skąd się biorą międzynarodowe sympatie
Na kresowym szlaku
Między Cepelią a Desą. Mileștii Mici
Między Desą a Cepelią. Cricova
Mołdawia to kraj obfitości
Bardziej francuscy od Francuzów
CHILE
W ogniu rzeczy ekstremalnych
Zmiana frontu
Wiosna w Chile
RAPORT SPECJANY – WIEDEŃ
Miasto pośród winnic
Filharmonicy wiedeńscy
Szpik stołowy i nie tylko
CZAS NA PIWO
Białe złoto
Piwa świata. Liefmans Kriek
KULTURA WOKÓŁ KIELISZKA
Książka
Kroniki kryminalne Brzydkie obrazki
NAUKOWO I LEKKO
Leksykon ABC wina
KULINARIA
Blogerzy gotują Wakacje na talerzu
Czekolada Wino o smaku czekolady
Krwawa rozprawa czołgów z czekoladą
Slow food Po olej do głowy, czyli dużo lepszy rydz
Spełniony sen Apicjusza
Jeden Ser Bundz majowy
WINNICE ŚWIATA
Winnice Polski Swoje również chwalimy
Meksyk – Wieści z pogranicza
Francja – Powrót francuskiego sauvignon
ENOTURYSTYKA
Gdzie na wino w Budapeszcie