grudzień 2014 – styczeń 2015
Tematy numeru:
Izrael Zaczęło się na Wzgórzach Golan
Południowa Afryka Młode pokolenie w natarciu
Fonseca Porto Najbardziej owocowe portweiny świata
Karp nie tylko na Święta
Numery archiwalne do kupienia tutaj.
Spis treści
AKTUALNOŚCI
Z bliska i z daleka
Nasi ludzie w Dreźnie
Krymskie wina w politycznym klinczu
Polagra i winonapój uzyskiwany na drodze całkowitej lub częściowej fer... (...)
Naturaliści w Poznaniu
Polak najlepszy na świecie
Najedzeni fest! Wino
Wybór Redaktorów
BOUTIQUE PESQUERA
Zawsze pod wiatr
FELIETONY
Jancis Robinson Rieslingbiała odmiana winogron uważana za jedną z najlepszych i n... wczoraj i dziś
Wojciech Gogoliński To, co kiedyś będzie brunellem… Jak dojrzeje
Paweł Gąsiorek Dobre klimaty
Piotr Adamczewski Pochwała monogamii
POŁUDNIOWA AFRYKA
Największa spółdzielnia świata
Ocalony
Jak nie zostałem żelglarzem
Skrawek raju
IZRAEL
Awangarda
Ten, który walczy z naturą
Pisanie jak najlepsze wino
Hummus dla każdego
Maremma od kuchni
RAPORT SPECJALNY – PORTO
Różne twarze portweinu
Jeden procent robi różnicę
Jeszcze więcej słodyczy
CZAS NA PIWO
Król Bałtyku
Piwa świata St. Bernardus Christmas Ale
KULTURA WOKÓŁ KIELISZKA
Książka
Na święta – oczywiście tokaje!
NAUKOWO I LEKKO
Gdzie diabeł nie może
Leksykon ABC wina
KULINARIA
Blogerki gotują Podróż karnawałowo-kulinarna
Slow Food Karp z książęcym rodowodem
Slow Food Sir Goździk
Nowatorskie specjały świąteczne
WINNICE ŚWIATA
Dolomity Podróż do Trydentu-Górnej Adygi
Włochy Ruchè – nieznane oblicze Piemontu
Austria Roman syn Romana Czyli gładka zmiana pokoleniowa