Czas Wina nr 83

październik – listopad 2016

Tematy numeru:

Apulia Primitivo? oczywiście! Ale nie tylko…
Północna Hiszpania i różne oblicza tempranillo
R&G, czyli nowe „dziecko” Rollanda i Galarrety

Spis treści

AKTUALNOŚCI
XIX Mundus Vini
Michał bierze (prawie) wszystko
Tokaj wieczorową porą
Beztroskie Jasło winem stoi
By winiarze rośli w siłę
Z gitarą wśród winnic
XXV Vinoforum w Zakopanem
Wybór Redaktorów

FELIETONY
Jancis Robinson Winonapój uzyskiwany na drodze całkowitej lub częściowej fer... (...) rzemieślnicze
Wojciech Gogoliński Rok mączniaka…
Paweł Gąsiorek Co z tą cavą?
Łukasz Modelski O historii i winach naturalnych

APULIA
Tonąc w morzu wina
Elegant z północy
W cieniu gajów oliwnych
Inne kolory Apulii

HISZPANIA
50 twarzy tempranillo
Korona „białej” Hiszpanii
Wielka sprawa

CZAS NA PIWO
Pacanów odnaleziony…
Piwa świata Kwak Pauwel

NAUKOWO I LEKKO
101 mitów na temat wina Wino nie powinno mieć więcej…
Tam, gdzie rosną korki
Leksykon ABC wina

KULTURA WOKÓŁ KIELISZKA
Książka
Kobiety i wino
Winiarze dobywają Bastylii

WINNICE POLSKI
Regent wolno dojrzewający

WINNICE ŚWIATA
Na Małokarpackim Szlaku
Seminarium w Schloss Gobelsburg
Polak wśród gruzińskich naturalistów

KULINARIA
Blogerki Gotują
Jeden ser Tworóg wędzony
Theatrum Vini Heroinowy trip

PODRÓŻE Z WINEM
Meksyk Gra kolorów