Czas Wina nr 84

grudzień 2016 – styczeń 2017

Tematy numeru:

IZRAEL W poszukiwaniu idealnej odmiany
AFRYKA POŁUDNIOWA W krainie steena i shiraza
JAK SOBIE RADZIĆ z polską wołowiną

Spis treści

AKTUALNOŚCI
Gala Człowieka Roku 2016
68 Święto ChablisBiałe wino francuskie AOC z Burgundii, produkowane wyłącz... (...)
Jedzenie z ognia
Słońce w butelce
Niemiecki pinot noirjedna z najbardziej rozpowszechnionych i najstarszych czerwo... (...) w natarciu
Wybór redaktorów

FELIETONY
Jancis Robinson Media społecznościowe – przyspieszenie!
Wojciech Gogoliński Ile wina jest w winie?
Paweł Gąsiorek Piątka do srebra
Łukasz Modelski Targowiska próżności

IZRAEL
Wina Izraela
Poszukiwanie symbolu
Zmiana warty na Syjonie
Kuchnia wszystkich kontynentów

POŁUDNIOWA AFRYKA
Paarl. Afrykańska perełka
W Rhebokskloof przesadzają…
Biały czarny ląd
Nowy Babilon
Podróż na kilka sposobów

CZAS NA PIWO
Choinka w piwie
Piwa świata Metodo Classico Riserva  (wł.) rezerwa; określenie odnoszące się do win...

KULTURA WOKÓŁ KIELISZKA
La bella cucina, czyli z ziemi włoskiej…
Książka
Kobiety i winonapój uzyskiwany na drodze całkowitej lub częściowej fer... (...) Atlas w świecie win
Podniebny bufet
Leksykon ABC wina

BUTIK BIONDI-SANTII
Szlifowanie tradycji

WINNICE ŚWIATA
Armenia W cieniu wielkiej góry
Austria Kulisy dramatu
Niemcy Ahr – czerwona ziemia

KULINARIA
Blogerki Gotują Na poprawę humoru
Regionalne smaki
Jeden ser Ser grądzki
Slow Food Pora na wołowinę
Theatrum Vini Porażka?

PODRÓŻE Z WINEM
Andaluzja Daleko na południu