czeriwec – lipiec 2017
Tematy numeru:
Nowa Zelandia Marlborough versus Hawke’s Bay
Almansa i Alicante Czyli Hiszpania ciemna jak noc
Wybieramy najlepszy polski cydr autorski
Spis treści
AKTUALNOŚCI
Concours Mondial du Vin du Bruxelles
Włosi zdobyli Warszawę
WorldFoodFood Warsaw
Kraj kwitnącej winorośli
ProWein a la polacca
Najlepsze niemieckie wina w Moguncji
Francuska fala – Vinifolies
Wybór redaktorów
FELIETONY
Jancis Robinson Wyścig na południe
Wojciech Gogoliński Dobre, bo tanie
Paweł Gąsiorek Spanish plonk
Łukasz Modelski Oddaj sękacza!
NOWA ZELANDIA
Dwa początki
Blisko, ale bardzo daleko
Nowa Zelandia dla średniozaawansowanych
HISZPANIA
Od fałszu do prawdy
Pięć rzeczy, które koniecznie trzeba zrobić w Alicante i Almansie
Z miłości do farbiarek
CZAS NA PIWO
Piwa świata O piwie po francusku
KULTURA WOKÓŁ KIELISZKA
Książki
Winonapój uzyskiwany na drodze całkowitej lub częściowej fer... (...), które wstrząsnęło światem
Kobiety i wino Kobiecy pierwiastek w enologii?
Leksykon ABC wina
RAPORT SPECJALNY
Polskie cydry autorskie
BUTIK TURNAU
Sącz wino w puchary
WINNICE ŚWIATA
Austria Bardzo aromatyczne południe
Francja Stąpając po miękkim gruncie
KULINARIA
Janusz Fic Co do wina?
Bedeker Bon apetit w Krakowie
Theatrum Vini Szlachetna samotność czy samotna szlachetność
PODRÓŻE Z WINEM
U podnóża gór