czerwiec – lipiec 2018
TEMATY NUMERU:
Badenia, Palatynat, Wirtembergia Najcieplejsze siedliska Niemiec
Salta Argentyńskie winnice w chmurach
Marchese Piero Antinori Człowiek Roku 2018
Spis treści
Aktualności
Łukasz Wojnarowicz Z bliska i daleka
Dorota Romanowska Z winem od 26 pokoleń, Człowiek Roku 2018
Różowe mistrzostwa świata
Wojciech Gogoliński Z koniakiem w kieliszku
Wojciech Gogoliński Nowy zamek dalej bez papieża
Michał Bardel Prowein goes huge
Wojciech Giebuta Sauvignon u dominikanów
FELIETONY
Jancis Robinson Jak terroir nokautuje jakość
Wojciech Gogoliński Czyżby wielka posucha?
Łukasz Modelski Cassoulet i żurek
Paweł Gąsiorek Smok przy winie
WYBÓR REDAKTORÓW
Różowe oczarowanie
SALTA
Wojciech Gogoliński Między Atlantykiem i Andami
Wojciech Gogoliński Wyżej się nie da
Paweł Gąsiorek Winonapój uzyskiwany na drodze całkowitej lub częściowej fer... (...) na wysokości
Z Cafayate do Krakowa tylko mały krok
Michał Bardel rozmawia z Juanem Carlosem Romero
Barbara Winiarska Torrontésargentyńska odm. białych winogron, uważana, obok malbeka,... (...), tamales i najwyżej
położona winnica świata
KULINARIA
Janusz Fic Co do wina?
Misja gościnność Justyna Korn-Suchocka rozmawia z Patrycją Siwiec i Adamem Pawłowskim
NIEMCY
Michał Bardel Ciepłe podbrzusze winnych Niemiec
Michał Bardel Burgundzkie zwyczaje nad Renem
Anna Gmurczyk Z kieliszkiem przez Niemcy
Bartek Kieżun Kuchnia poza stereotypem
WINNICE ŚWIATA
Andrzej Kalinowski Zakarpackie wino
Wojciech Giebuta Między Manhattanem a Niagarą
Wojciech Gogoliński Stromo i pięknie
NAUKOWO I LEKKO
Joanna Boetzel Mózg na językach
CZAS NA PIWO
Dawid Leszczak Santé/Gezondheid! Czyli o piwie i Belgii, część 2
Dawid Leszczak Browar Profesja – Bartnik
ENOTURYSTYKA
Dorota Romanowska W stronę Ziemi Ognistej
KULTURA WOKÓŁ KIELISZKA
Bycza krew w koronie!
Artur Baranowski rozmawia z Elżbietą Cherezińską
Książki
Wojciech Gogoliński ABC wina
Butik Piemont
SPOJRZENIE Z BOKU
Błażej Peszek Theatrum Vini: Nogi węża
Artur Boruta Nowoczesny Piemont na chillout
Michał Bardel Wybór osobisty: Stary człowiek i ryba