Enoteka dla konesera – marzec 2021

Aby pobrać „Enotekę dla konesera”, wykup subskrypcję Czasu Wina – już od 15 zł

Enoteka dla konesera 121 marzec 2021

Marcowy numer „Enoteki dla konesera” poświęcamy winom Izraela i śródziemnomorskiej kuchni.

Wykup subskrypcję Czasu Wina – już od 15 zł

To, że kuchnia Izraela potrafi oszołomić, nie jest specjalnym odkryciem. Niewielki, dość zamożny, a przy tym bardzo nowoczesny kraj umieszczony w sam raz w geograficznym epicentrum najwspanialszych kulinarnych wpływów, między Bałkanami, Arabią i Afryką, skazany jest na sukces, przynajmniej tam, gdzie mierzymy go z pomocą naszych kubków smakowych. Zabieramy więc Państwa tym razem w podroż po Izraelu, w której wyjątkowo nie samo winonapój uzyskiwany na drodze całkowitej lub częściowej fer... (...), ale wino połączone z miejscową kuchnią, będzie motywem przewodnim. A jeszcze dokładniej jeden zupełnie niezwykły jej składnik, tak obcy wciąż jeszcze kulturze Zachodu: liść winnej latorośli. O tym, że izraelscy kucharze potrafią wyczarować z jego pomocą prawdziwe cuda, przekonają się Państwo na kolejnych stronach. To nic, że na świeże liście winorośli przyjdzie nam w Polsce jeszcze kilka miesięcy poczekać – kiedy wreszcie się pojawią, będziemy odpowiednio przygotowani i wyposażeni w dojrzałeokreślenie degustacyjne stwierdzające, że wino osiągneł... (...), gotowe do picia wina ze Wzgórz Golan.

Czas Wina Enoteka dla konesera 121 marzec 2021

Kliknij, żeby pobrać