Już w weekend rusza trzecia edycja „Króla Cateringu”

Czterech finalistów konkursu przygotuje kolację na galę florenckiego pokazu mody.

Zawody rozpoczną się 8 marca. Jury składa się ze sław gastronomii i winiarskich ekspertów takich jak: Davide Paolini, Fiammetta Fadda, Eleonora Cozzella, Gianluca Biscalchin, Sandra Longinotti, Leonardo Romanelli, Marco Reitano z rzymskiej restauracji La Pergolasposób przestrzennego formowania krzewów winorośli; z wys..., Davida Oldani, twórcy Cucina Pop i Vito Mollica z restauracji Il Pelagio florenckiego hotelu Four Seasons. Członkiem honorowym będzie profesor Gianluca Bisolnajwiększy producent prosecco di conegliano-valdobbiadene i... (...), dyrektor słynnej winiarni Bisol (prosecco(wino) – zbiorcza nazwa białych win, głównie włoskich ... di conegliano-valdobiaddene), wicedyrektor Master Food and Wine Culture.

Hasłem przewodnim zarówno pokazu, jak i kolacji jest „Natura wraca w miejskie przestrzenie”. To niewątpliwie wyzwanie dla czterech bohaterów konkursu: Le Gourmet z Varese, La Fenice z Faenzy, Assaporando z Udine i La Torre z Agrigento.

Nagodzonych poznamy 9 marca.