Królowie Cateringu

Znamy finalistów sobotnich zmagań we Florencji.

9 marca w centrum wystawienniczym Stazione Leopolda odbyła się ceremonia wręczenia nagród trzeciej edycji konkursu „Król Cateringu”. Przyznano następujące nagrody: tytuł King of Catering Platinum Plus trafił to La Fenice z Faenzy, złoto wręczono Le Gourmet Tondini z Varese, srebro La Torre z Agrigento, a brąz Assaporando z Udine.
Poza tym przyznano wyróżnienia, m.in.: Króla Niemożliwego (dla La Fenice z Faenzy), Króla Menu (dla Valentino Ristorazione z Sirakuz), Króla Innowacji (dla The Sign studio & Food Mouse z Rzymu) oraz Specjalną Nagrodę Jury dla Studio DSGN z Mediolanu.

Przypominamy, że zadaniem finalistów było przygotowanie kolacji na galę florenckiego pokazu mody. Tegoroczne hasło przewodnie: „Natura wraca w miejskie przestrzenie” wymagało z pewnością wielkiej kreatywności.