Lokalnie, czyli zdrowo i smacznie

Dzięki nowemu serwisowi Jedz Lokalnie będziemy mogli szybciej odnaleźć w naszej – i nie tylko – okolicy miejsca, gdzie można nabyć dobre, regionalne jedzenie.

Rynek żywności lokalnej robi się coraz popularniejszy, bo jest alternatywą dla masowej, monotonnej żywności przemysłowej. Niestety, przy braku ogromnych środków na reklamę, małym, regionalnym przedsiębiorcom trudnej jest zaistnieć na rynku niż międzynarodowym koncernom. Stąd inicjatywa Ani Szałkiewicz i Kuby Ostrowskiego, którzy planują stworzyć ogólnopolską bazę producentów i wytwórców naturalnej żywności, niezależnych sklepów i targów oferujących lokalne jedzenie. Dzięki temu mali wytwórcy i rodzinne gospodarstwa rolne będą mogły trafić do świadomości odbiorców, a my szybko znaleźć sklep z odpowiadającym nam asortymentem.

Więcej na jedzlokalnie.prowly.com