Łosoś w parze z wołowiną

Roberta Sowa już po raz piąty poszukuje kulinarnych talentów. Konkurs „Kulinarny Talent 2013” startuje 20 marca.

Uczestnicy będą musieli wykazać się umiejętnością przygotowania wykwintnych i oryginalnych pod względem smaku dań. Potrawy powinny być przygotowane w elegancki sposób. Muszą zawierać wszystkie określone w regulaminie obowiązkowe produkty, a w tym roku będą to: wędzony łosoś norweski „Limito”, antrykot z sezonowanej wołowiny, warzywa i owoce Hortex oraz przyprawy marki Prymat.

Fot. Archiwum

Konkurs odbędzie się podczas XVII Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro w Warszawie.

Startujący będą mieli 30 minut na przygotowanie porcji konkursowych oraz 15 minut na rozstawienie drobnego sprzętu i produktów. Jury oceniające konkurs składać się będzie z 8 osób, z czego 4 osoby to tzw. Jury techniczne, w skład którego wejdą cenieni szefowie kuchni. Pozostałe osoby stworzą tzw. Jury degustacyjne – będą to osoby znane i lubiane. Na zdobywców trzech pierwszych miejsc czekają statuetki „Kulinarny talent 2013” oraz wartościowe nagrody ufundowane przez sponsorów.

Szczegółowe warunki uczestnictwa dostępne są na stronie:
www.eurogastro.com.pl
Więcej informacji o targach i formularze rejestracyjne: www.eurogastro.com.pl/rejestracja.