Już 12 czerwca rusza program degustacji towarzyszących „Ogrodom Wina”. Tego dnia odbędzie się spotkanie z twórcą apelacji Ribera del Duero i słynnych win Pesquera – Alejandro Fernándezem.
O godz.15.30 w Warszawie, w Villi Foksal rozpocznie się z jego udziałem degustacja pionowa dla dziennikarzy i zaproszonych gości. Spotkanie z Fernándezem w Warszawie będzie częścią promocji “Original Flavors: The Mediterranean Essence” – kampanii promującej trzy produkty: wina z regionu Ribera del Duero, oliwę z oliwek Baena oraz szynkę Serrano ze znakiem jakości GTS. Organizatorzy zapraszają na degustacje tych doskonałych produktów i spotkania z producentami do Villi Foksal już od godziny 12.00.
Osoby zainteresowane udziałem w degustacji win Pesquera prosimy o kontakt : m.fortuna@domwina.pl (ilość miejsc ograniczona, wejście tylko z imiennym zaproszeniem).
Zobacz, jakie inne atrakcje czekają na gości “Ogrodów Wina”:
WSTĘP na OGRODY WINA TYLKO ZA OKAZANIEM ZAPROSZENIA!
rezerwacje@wine-service.pl,
tel: + 48 722 100 224
PONIŻEJ PROGRAM DEGUSTACJI I SZKOLEŃ, KTÓRE ODBĘDĄ SIĘ PODCZAS “OGRODÓW WINA” CHĘĆ UDZIAŁU W DEGUSTACJACH I SZKOLENIACH NALEŻY ZGŁOSIĆ FORMULARZU REJESTRACYJNYM!
Program degustacji i szkoleń podczas Ogrodów Wina 2013, Dwór Sieraków k/Krakowa:
13 czerwca (czwartek – dzień przed imprezą główną)
18.00 – 19.00 – sala złota – „W świecie urugwajskiego wina tannat” – prowadzi Javier Carrau
14 czerwca (piątek)
15.30 – 16.30 (początek – przed rozpoczęciem głównej imprezy) – sala złota – Wina z Izraela – Winiarnia Yarden, prowadzi Jan Witkowski i Artur Boruta
17.00 – 18.00 – sala złota –Wina z Gruzji – Winiarnia Tibilvino – prowadzi George Margvelashvili
17.00 – 18.00 – sala żółta – Szynka Serrano ze znakiem jakości GTS – degustacja komentowana
18.30 – 19.30 – sala złota – Wina z Grupy Pesquera – degustację prowadzi Alejandro Fernandez
18.30 – 19.30 – sala żółta – Oliwa z oliwek Baena ze znakiem jakości GTS – degustacja komentowana
Patronat medialny – relacje w internecie