Po raz trzeci zapraszamy na smaczne, niedzielne popołudnie z polskimi winami, cydrami i serami.
Piknik w sierakowskim parku to impreza otwarta dla wszystkich.
Zapraszamy na degustację regionalnych produktów i dań z grilla, a także cydrów, piw rzemieślniczych i win polskich. Będzie można spróbować sił w slow-sportach, takich jak krokiet i bule, a potem odpocząć w cieniu drzew na kocach i leżakach.
ZOBACZ ZDJĘCIA Z POPRZEDNIEJ EDYCJI
W tym roku szczególnie zapraszamy warsztaty i degustacje komentowane.
12.30 Degustacja win z Małopolski – prowadzi Justyna Suchocka – redaktor Magazynu Czas Wina
13.30 Warsztaty wędzenia ryb – prowadzi Janusz Fic – szef kuchni Dworu Sieraków
15.00 Degustacja polskich cydrów – prowadzi Bartosz Wilczyński – Promotor kulinarny Stowarzyszenie Polskie Cydry Autorskie
17.00 Polskie sery i winonapój uzyskiwany na drodze całkowitej lub częściowej fer... (...), warsztaty łączenia smaków – prowadzi Wojciech Giebuta – redaktor Magazynu Czas Wina
Koszt każdego z warsztatów 50 zł od osoby – płatne na miesjcu lub w przedsprzedaży:
Informacje: + 48 600 226 150 lub recepcja@dworsierakow.pl
www.dworsierakow.pl
Ponadto możliwość spróbowania polskich serów, świetnych podhalańskich oscypków, naturalnych soków i miodów, przysmaków z Koziarni oraz dań przygotowanych specjalnie na tą okazje przez szefa kuchni Dworu Sieraków – w menu m.in. ślimaki na kilka sposobów, wędliny z własnej wędzarni, domowe przetwory oraz ryby z Jeziora Dobczyckiego.
https://www.facebook.com/events/628699657296770/