Piknik w Dworze Sieraków

Po raz trzeci zapraszamy na smaczne, niedzielne popołudnie z polskimi winami, cydrami i serami.

Piknik w sierakowskim parku to impreza otwarta dla wszystkich.

Zapraszamy na degustację regionalnych produktów i dań z grilla, a także cydrów, piw rzemieślniczych i win polskich. Będzie można spróbować sił w slow-sportach, takich jak krokiet i bule, a potem odpocząć w cieniu drzew na kocach i leżakach.

ZOBACZ ZDJĘCIA Z POPRZEDNIEJ EDYCJI

W tym roku szczególnie zapraszamy warsztaty i degustacje komentowane.

12.30 Degustacja win z Małopolski – prowadzi Justyna Suchocka – redaktor Magazynu Czas Wina

13.30 Warsztaty wędzenia ryb – prowadzi Janusz Fic – szef kuchni Dworu Sieraków

15.00 Degustacja polskich cydrów – prowadzi Bartosz Wilczyński – Promotor kulinarny Stowarzyszenie Polskie Cydry Autorskie

17.00 Polskie sery i winonapój uzyskiwany na drodze całkowitej lub częściowej fer... (...), warsztaty łączenia smaków – prowadzi Wojciech Giebuta – redaktor Magazynu Czas Wina

Koszt każdego z warsztatów 50 zł od osoby – płatne na miesjcu lub w przedsprzedaży:

Informacje: + 48 600 226 150 lub recepcja@dworsierakow.pl

www.dworsierakow.pl

Ponadto możliwość spróbowania polskich serów, świetnych podhalańskich oscypków, naturalnych soków i miodów, przysmaków z Koziarni oraz dań przygotowanych specjalnie na tą okazje przez szefa kuchni Dworu Sieraków – w menu m.in. ślimaki na kilka sposobów, wędliny z własnej wędzarni, domowe przetwory oraz ryby z Jeziora Dobczyckiego.

https://www.facebook.com/events/628699657296770/