Kolejna szansa na spotkanie z ekspertami Szkoły Czasu Wina – tym razem w Krakowie podczas Targów Enoexpo.
CZWARTEK – szkolenie „Warsztat degustacji wina”, prowadzi Michał Bardel “Czas Wina”
14 listopada 2013, rejestracja i wpłaty przed rozpoczęciem szkolenia od 10.00 – 10.30
Sala degustacyjna nr 2
szkolenie w godz. 10:30-13.30 z 30-minutową przerwą mniej więcej w połowie szkolenia
Warsztaty degustacji wina, prowadzone przez Michała Bardela, redaktora naczelnego magazynu “Czas Wina” i jurora międzynarodowych konkursów winiarskich, stanowić będą zwięzłe wprowadzenie do zasad oceniania, smakowania i opisu wina, zgodnych z aktualnymi, międzynarodowymi standardami. Uczestnicy będą ćwiczyć rozpoznawanie aromatów (m.in. z pomocą próbek zapachowych Le Nez du Vin i tzw. koła aromatów), poszukiwać wad i błędów w winie białym i czerwonym, określać poziom kwasowości, taniczności i inne istotne własności jakościowe win. Każdy uczestnik otrzyma imienny certyfikat.
Koszt szkolenia: 19 zł, płatne gotówką przed szkoleniem.
PIĄTEK – szkolenie “Dobieranie win do potraw”, prowadzi Wojciech Giebuta, „Czas Wina”
15 listopada 2013, rejestracja i wpłaty przed rozpoczęciem szkolenia od 10.00 – 10.30
Sala degustacyjna nr 2
szkolenie w godz. 10:30-12.30 z 15-minutową przerwą mniej więcej w połowie szkolenia
Szkolenie skierowane jest przede wszystkim do managerów oraz osób zarządzających lokalami gastronomicznymi oraz kelnerów i barmanów, którzy chcą poszerzyć wiedzę w zakresie enologii, a w szczególności dobierania win do potraw, doradzania klientom, tworzenia karty i podawania win w restauracjach. Szkolenie połączone jest z degustacją. Każdy uczestnik otrzyma imienny certyfikat.
Koszt szkolenia: 19 zł, płatne gotówką przed szkoleniem.
Tereny wystawowe:
Hala Targów w Krakowie Sp. z o.o. przy ul. Centralnej 41A.
Godziny otwarcia targów dla zwiedzających:
13.11.2013 (środa) – 10.00 – 17.00
14.11.2013 (czwartek) – 10.00 – 17.00
15.11.2013 (piątek) – 10.00 – 16.00