Szkolenia na ENOEXPO

Kolejna szansa na spotkanie z ekspertami Szkoły Czasu Wina – tym razem w Krakowie podczas Targów Enoexpo.

CZWARTEK – szkolenie „Warsztat degustacji wina”, prowadzi Michał Bardel „Czas Wina”

14 listopada 2013, rejestracja i wpłaty przed rozpoczęciem szkolenia od 10.00 – 10.30

Sala degustacyjna nr 2

szkolenie w godz. 10:30-13.30 z 30-minutową przerwą mniej więcej w połowie szkolenia

Warsztaty degustacji wina, prowadzone przez Michała Bardela, redaktora naczelnego magazynu „Czas Wina” i jurora międzynarodowych konkursów winiarskich, stanowić będą zwięzłe wprowadzenie do zasad oceniania, smakowania i opisu wina, zgodnych z aktualnymi, międzynarodowymi standardami. Uczestnicy będą ćwiczyć rozpoznawanie aromatów (m.in. z pomocą próbek zapachowych Le Nez du Vin i tzw. koła aromatów), poszukiwać wad i błędów w winie białym i czerwonym, określać poziom kwasowości, taniczności i inne istotne własności jakościowe win. Każdy uczestnik otrzyma imienny certyfikat.

Koszt szkolenia: 19 zł, płatne gotówką przed szkoleniem.


PIĄTEK – szkolenie „Dobieranie win do potraw”, prowadzi Wojciech Giebuta, „Czas Wina”

15 listopada 2013, rejestracja i wpłaty przed rozpoczęciem szkolenia od 10.00 – 10.30

Sala degustacyjna nr 2

szkolenie w godz. 10:30-12.30 z 15-minutową przerwą mniej więcej w połowie szkolenia

Szkolenie skierowane jest przede wszystkim do managerów oraz osób zarządzających lokalami gastronomicznymi oraz kelnerów i barmanów, którzy chcą poszerzyć wiedzę w zakresie enologii, a w szczególności dobierania win do potraw, doradzania klientom, tworzenia karty i podawania win w restauracjach. Szkolenie połączone jest z degustacją.  Każdy uczestnik otrzyma imienny certyfikat.

Koszt szkolenia: 19 zł, płatne gotówką przed szkoleniem.

Tereny wystawowe:
Hala Targów w Krakowie Sp. z o.o. przy ul. Centralnej 41A.

Godziny otwarcia targów dla zwiedzających:
13.11.2013 (środa) – 10.00 – 17.00
14.11.2013 (czwartek) – 10.00 – 17.00
15.11.2013 (piątek) – 10.00 – 16.00

więcej o ENOEXPO