Trzy Znaki Smaku na EuroGastro

Organizatorzy kampanii informującej o chronionych produktach regionalnych i tradycyjnych zapraszają w dniach 25-27 marca na swoje stoisko B-28 na Tagach EuroGastro.

Najważniejszą z atrakcji z pewnością będą pokazy kulinarne prowadzone przez Grzegorza Łapanowskiego i Roberta Sokołowskiego. Na Państwa oczach panowie przygotują pstrąga z kiełbasą lisiecką ChOG, piklowane cebulki, czerwoną kapustę blanszowaną na maśle z dodatkiem konfitury z wiśni nadwiślanki ChNP, kaczkę z sosem pieczeniowym z dodatkiem czwórniaku GTS i suski sechlońskiej ChOG, spaghetti z marchwi i cukinii z kiełbasą lisiecką ChOG i sosem z wielkopolskiego sera smażonego ChOG z trójniakiem GTS.
Wizyta na stoisku będzie doskonałą okazją, by poszerzyć  swą wiedzę na temat europejskiego systemu ochrony produktów regionalnych i tradycyjnych oraz samych produktów.

Więcej informacji na temat wspólnotowego systemu i produktów z oznaczeniami na stronie: www.trzyznakismaku.pl