Strona główna Tagi Gastronomia

Tag: gastronomia

Food Service Summit 2019 – największa konferencja polskiej branży HoReCa

Prowadzisz restaurację, bar, food truck? Zaopatrujesz branżę Horeca? Jesteś foodie i blogujesz dla foodies? Może jesteś krytykiem kulinarnym, a może właśnie planujesz błyskotliwą gastronomiczną karierę? Jeśli przyznajesz się do działania (lub marzeń) w choć jednej z tych kategorii, Food Service Summit to konferencja, na której naprawdę nie powinno cię zabraknąć (żeby nie było, że nie ostrzegaliśmy).

Kolacja z Kobietą Szefem Roku 2018 – Z Drugiej Strony Lustra

Kolacja z Iwoną Niemczewską, Kobietą Szefem Roku 2018 Przewodnika Gault&Millau, będzie pierwszą z nowego cyklu Noc wina GOURMET. Odbędzie się 23.02.2019 w Restauracji z drugiej strony lustra w Szczecinie.

Z ziemi włoskiej do Polski

Ze Zdzisławem Bartelakiem, twórcą i właścicielem firmy Consonni, rozmawia Justyna Korn-Suchocka.

Dynastia

„Nie, nigdy nie marzyłem, żeby zostać strażakiem, pilotem czy piłkarzem. Odkąd pamiętam, bawiłem się w kuchni. Mój pokój był bezpośrednio nad nią i przez wiele lat byłem przekonany, że rodzice co wieczór przyjmują przyjaciół. Że dla nich gotują i robią wszystko, żeby ci przyjaciele dobrze się czuli. Taka tam była atmosfera” – zwierzał mi się niedawno Michel Troisgros.

V Gala Żółtego Przewodnika Gault&Millau – relacja

Poznaliśmy ranking najlepszych restauracji Polski według Żółtego Przewodnika Gault&Millau A.D. 2019. Podczas Gali, która 26 listopada zgromadziła w gdańskim AmberExpo 750 gości, wpierw ogłoszono nazwiska szefów kuchni wyróżnionych w pięciu kategoriach, a potem do rąk gości trafił jeszcze ciepły Żółty Przewodnik z opisami i ocenami najlepszych restauracji oraz najciekawszych miejsc kulinarnych w Polsce.

Najlepsza pizza świata

Wydawałoby się, że Polacy to kulinarni konserwatyści – taka chyba jest zresztą nasza powszechna opinia o nas samych. Tymczasem potrafimy się w tej sprawie nawzajem zaskoczyć, i to co roku.

Piąta Gala Premierowa Żółtego Przewodnika Gault&Millau już wkrótce!

.bib { float: left; width: 40%; background: #C574AB; color: white; padding: 20px 20px 20px 20px; margin: 6px 20px auto auto; } @media only screen and (max-width: 766px){ .bib { float:...

Największe targi wina w Polsce

Największe targi wina w Polsce, czyli ENOEXPO®, tym razem powitają gości i wystawców w prawdziwie szampańskim nastroju. Tegoroczna Akademia Wina ENOEXPO® odbywać się będzie pod hasłem „Wina musujące”. Degustacje cavy, szampana, prosecco, a także polskich win musujących będą obowiązkowymi punktami programu.

Ameryka od Kuchni

„Ameryka od Kuchni”, nowy projekt promujący produkty spożywcze z USA, zaprezentuje się 9 października 2018 na 3. Kongresie Szefów Kuchni w warszawskim centrum EXPO XXI.

Misja gościnność

O instrukcji obsługi sommeliera, krytyce na wagę złota i ;marzeniach, które się spełniają z autorami książki-poradnika dla restauratorów pt. „Gościnność” rozmawiała Justyna Korn-Suchocka.

Newsletter

Prenumerata

Zamów prenumeratę miesięcznika Czas Wina

Zawsze prosto do twojej skrzynki pocztowej

E-WYDANIE

Zamów e-wydanie miesięcznika Czas Wina

Czytaj na telefonie i tablecie

Strona zawiera informacje handlowe dotyczące napojów alkoholowych i przeznaczona jest dla osób pełnoletnich.

Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat ?