Strona główna Tagi Gastronomia

Tag: gastronomia

V Gala Żółtego Przewodnika Gault&Millau – relacja

Poznaliśmy ranking najlepszych restauracji Polski według Żółtego Przewodnika Gault&Millau A.D. 2019. Podczas Gali, która 26 listopada zgromadziła w gdańskim AmberExpo 750 gości, wpierw ogłoszono nazwiska szefów kuchni wyróżnionych w pięciu kategoriach, a potem do rąk gości trafił jeszcze ciepły Żółty Przewodnik z opisami i ocenami najlepszych restauracji oraz najciekawszych miejsc kulinarnych w Polsce.

Najlepsza pizza świata

Wydawałoby się, że Polacy to kulinarni konserwatyści – taka chyba jest zresztą nasza powszechna opinia o nas samych. Tymczasem potrafimy się w tej sprawie nawzajem zaskoczyć, i to co roku.

Piąta Gala Premierowa Żółtego Przewodnika Gault&Millau już wkrótce!

.bib { float: left; width: 40%; background: #C574AB; color: white; padding: 20px 20px 20px 20px; margin: 6px 20px auto auto; } @media only screen and (max-width: 766px){ .bib { float:...

Największe targi wina w Polsce

Największe targi wina w Polsce, czyli ENOEXPO®, tym razem powitają gości i wystawców w prawdziwie szampańskim nastroju. Tegoroczna Akademia Wina ENOEXPO® odbywać się będzie pod hasłem „Wina musujące”. Degustacje cavy, szampana, prosecco, a także polskich win musujących będą obowiązkowymi punktami programu.

Ameryka od Kuchni

„Ameryka od Kuchni”, nowy projekt promujący produkty spożywcze z USA, zaprezentuje się 9 października 2018 na 3. Kongresie Szefów Kuchni w warszawskim centrum EXPO XXI.

Misja gościnność

O instrukcji obsługi sommeliera, krytyce na wagę złota i ;marzeniach, które się spełniają z autorami książki-poradnika dla restauratorów pt. „Gościnność” rozmawiała Justyna Korn-Suchocka.

Trudna sztuka gościnności

Polska gastronomia przez ostatnie ćwierć wieku zrobiła kilka siedmiomilowych skoków w przód. Od dworcowych barów i lokali, w których szczytem luksusu był brizol lub rumsztyk z cebulką, aż do współczesnych slow foodów, food trucków i michelinowskich restauracji.

Culinary Innovators – festiwal inspiracji, smaku i designu

8 lipca na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu odbędzie się CULINARY INNOVATORS. Po raz pierwszy, dzięki Gault&Millau Polska, najważniejsi polscy Szefowie Kuchni, influencerzy i eksperci branży gastronomicznej stworzą wspólną platformę wymiany inspiracji, doświadczeń i trendów.

Na kaczkę i wino w Sudety

W Europie to nic nadzwyczajnego: dobra restauracja ze znanym szefem w kuchni, od pory lunchu do nocy komplet, dookoła jakaś Apulia albo inna Owernia, psy wiadomo czym szczekają, a na wejściu gwiazdki Michelina i inne rekomendacje kulinarne.

Z notatnika podróżnika

Nie masz narodu szczerzej rozmiłowanego w kuchni niźli Naród Polski. Tylko w Polsce i wśród Polaków kucharza traktują z taką rewerencją. Tylko tutaj danie na talerzu podziwia się...

Newsletter

Prenumerata

Zawsze prosto do twojej skrzynki pocztowej

E-WYDANIE

Czytaj na telefonie i tablecie

Strona zawiera informacje handlowe dotyczące napojów alkoholowych i przeznaczona jest dla osób pełnoletnich.

Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat ?