Strona główna Tagi Gastronomia

Tag: gastronomia

Ameryka od Kuchni

„Ameryka od Kuchni”, nowy projekt promujący produkty spożywcze z USA, zaprezentuje się 9 października 2018 na 3. Kongresie Szefów Kuchni w warszawskim centrum EXPO XXI.

Misja gościnność

O instrukcji obsługi sommeliera, krytyce na wagę złota i ;marzeniach, które się spełniają z autorami książki-poradnika dla restauratorów pt. „Gościnność” rozmawiała Justyna Korn-Suchocka.

Trudna sztuka gościnności

Polska gastronomia przez ostatnie ćwierć wieku zrobiła kilka siedmiomilowych skoków w przód. Od dworcowych barów i lokali, w których szczytem luksusu był brizol lub rumsztyk z cebulką, aż do współczesnych slow foodów, food trucków i michelinowskich restauracji.

Culinary Innovators – festiwal inspiracji, smaku i designu

8 lipca na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu odbędzie się CULINARY INNOVATORS. Po raz pierwszy, dzięki Gault&Millau Polska, najważniejsi polscy Szefowie Kuchni, influencerzy i eksperci branży gastronomicznej stworzą wspólną platformę wymiany inspiracji, doświadczeń i trendów.

Na kaczkę i wino w Sudety

W Europie to nic nadzwyczajnego: dobra restauracja ze znanym szefem w kuchni, od pory lunchu do nocy komplet, dookoła jakaś Apulia albo inna Owernia, psy wiadomo czym szczekają, a na wejściu gwiazdki Michelina i inne rekomendacje kulinarne.

Z notatnika podróżnika

Nie masz narodu szczerzej rozmiłowanego w kuchni niźli Naród Polski. Tylko w Polsce i wśród Polaków kucharza traktują z taką rewerencją. Tylko tutaj danie na talerzu podziwia się...

Czy można nauczyć się wina?

O sposobach na winiarską edukację z Moniką Bielką-Vescovi, właścicielką i wykładowcą Szkoły Sommelierów oraz przewodniczącą stowarzyszenia Kobiety i Wino rozmawia Justyna Korn-Suchocka.Justyna Korn-Suchocka: Dziewczyna...

Wkrótce gala Gault&Millau 2016

Premiera III edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau i wręczenie nagród najlepszym w Polsce szefom kuchni już w najbliższą niedzielę 27 listopada w Łodzi.Wydarzenie, podczas którego...

Nicholas Lander

Nicholas Lander – słynny brytyjski krytyk kulinarny piszący dla „Financial Times” – odwiedził niedawno Polskę w związku z promocją swojej najnowszej książki The Art of Restaurateur.Nicholas...

Go e mijo

Zaproszenie przyszło pocztą. Elegancka żółta koperta, a w niej równie elegancki kartonik z informacją o wieczorze galowym z okazji wydania pierwszego polskiego przewodnika Gault et Millau.Podróżując wielokrotnie po Francji,...

Newsletter

Strona zawiera informacje handlowe dotyczące napojów alkoholowych i przeznaczona jest dla osób pełnoletnich.

Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat ?