© Copyright by Czas Wina 2022
Tag: gastronomia
Trzy Znaki Smaku na EuroGastro
Organizatorzy kampanii informującej o chronionych produktach regionalnych i tradycyjnych zapraszają w dniach 25-27 marca na swoje stoisko B-28 na Tagach EuroGastro.Najważniejszą z atrakcji z...
Bierzcie mnie do Paris-Méditerranée
Z Krzysztofem Łabińcem, mistrzem ceremonii w restauracji Szara w Krakowie, o jego romansie z Langwedocją rozmawiają Michał Bardel i Wojciech Gogoliński.KRZYSTOF ŁABINIEC: Od razu...
Włoski dzień z winem i kuchnią
Jeszcze do 1 marca restauratorzy mogą zgłaszać chęć udział w „La Primavera Italiana”.Podczas spotkania z włoską kuchnią i winami, które rozpocznie się 15 marca...
Restauracyjny marketing na Eurogastro
XVII Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro rozpoczną się 20 maraca 2013. W programie m.in. szkolenia i pokazy.
Restauracyjny marketing mix
XVII Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro rozpoczną się...
Poznacie go po omlecie
Kilkanaście restauracji na całym świecie, programy telewizyjne, książki kucharskie, tysiące pracowników, czekolada firmowana własnym nazwiskiem, zastawa stołowa podobnie. Jedna żona, czwórka dzieci, historia domniemanej...
Nie ma kuchni bez wina
Z Adamem Gesslerem, wybitnym restauratorem, o jego rzemiośle oraz winie, które zawsze mu towarzyszy, rozmawia Piotr Szlaga z WineAcademy.pl.PIOTR SZLAGA: Będąc właścicielem restauracji, zawsze...
Nierozerwalne małżeństwo
Najważniejsze dla Enrica Bernarda są emocje. Autor, który w wieku 27 lat (jako najmłodszy w historii!) został uznany za najlepszego sommeliera na świecie (w...
Jem za dużo
O logice gastronomii, przerażających średniowiecznych przepisach i wymagających konsumentach z brytyjskim mistrzem kulinarnym Hestonem Blumenthalem rozmawia Orsolya Madary, dziennikarka węgierskiego magazynu kulinarnego „Magyar Konyha”ORSOLYA...
Duch mistrza Knappe
Nie lubię seriali. Z definicji, dla zasady, przez głupie skojarzenia i ciążące na nich stereotypowe wyobrażenia. Za to, że uzależniają i wymagają ciągłej aktywności....
Ważniejsze od świeżej ryby
Kino prawie zawsze jest opowieścią o tęsknocie. Za tym, co najbardziej potrzebne i czego brakuje najczęściej – za miłością, spokojem, poczuciem bezpieczeństwa, osobami, z...