© Copyright by Czas Wina 2022
Tag: kuchnia
Ameryka od Kuchni
„Ameryka od Kuchni”, nowy projekt promujący produkty spożywcze z USA, zaprezentuje się 9 października 2018 na 3. Kongresie Szefów Kuchni w warszawskim centrum EXPO XXI.
XV Święto Chleba – Chleb i Wino Kraków 2018
XV Święto Chleba – Chleb i Wino Kraków 2018. Plac Wolnica, 8–10 czerwca
Uzależniająca kuchnia Kaukazu
Ta książka wciąga na maksa. Kaukasis to nie tylko przepisy, ale także ciekawostki o kulturze i tradycjach gruzińskich. Unikalne połączenia smakowe sprawiają, że dania...
Magia wielkiego miasta
Do stolicy Austrii, a kiedyś Europy, wybrać się można w różnych celach i zawsze będziemy usatysfakcjonowani. Nieważne czy interesuje nas secesja, modernizm w budownictwie, muzyka, desery, wienerschnitzel czy...
Smaki Tworzą Ekskluzywne Krowy
Niedawno moja znajoma stwierdziła, że jest to jedyne danie, dla którego porzuciłaby warzywa. Niewątpliwie stek budzi respekt, gdy pojawia się na talerzu. I nieważne, czy...
Wspólnota stołu
Po świecie krąży powiedzenie, że „wegetarianin w Argentynie to jak kaczka bez wody”. Podobne dictum można by wygłosić w stosunku do sąsiedniego Urugwaju. Tyle że w obydwóch...
Pulpo, czyli spełniony sen smakosza
Zanurzam się ostatnio w kuchni hiszpańskiej. A to wszystko za sprawą podróży po hedonistycznym regionie Galicji, ziemi otoczonej z dwóch stron wodami morza i oceanu, krainie tysiąca rzek,...
“Kawalerowie Angeliny” – książka nie tylko o amorach
Niedawno miała premierę książka "Kawalerowie Angeliny" Briana O'Reilly. To opowieść o losach pewnej kobiety, która w kuchni odnalazła siłę na dalsze życie.Niespodziewane odejście Franka...
Argentyńczyk w krainie pierogów
Z Martinem Gimenezem, szefem kuchni w warszawskiej restauracji Argentina, rozmawia Justyna Bielinowicz-Bednarek.
Geografia kulinarna byłaby jedną z najbardziej fascynujących dziedzin nauki, gdyby – oczywiście –...