© Copyright by Czas Wina 2022
Tag: sommelier
Woda i wino – duet doskonały
Opisać wodę. Czy to jest wyzwanie dla sommeliera?Rozmowa z Moniką Bielką-Vescovi, sommelierką
Redakcja: Opisać wodę. Czy to w ogóle jest wyzwanie dla sommeliera?
Monika Bielka-Vescovi:...
X Konwent Polskich Winiarzy w Jaśle
Zapraszamy na jubileuszową edycję jednej z najważniejszej branżowej imprezy polskich winiarzy. Magazyn CZAS WINA objął patronatem medialnym to niezwykłe wydarzenie.
X Konwent Polskich Winiarzy...
Sommelierzy we Wrocławiu i Krakowie
Wrocławscy Sommelierzy to inicjatywa ludzi, którzy chcą wprowadzić trochę winnego ożywienia w mieście, a także zdobywać wiedzę i podnosić swoje umiejętności.Ostatnia akcja Wrocławskich Sommelierów...
Wiosna pełna winiarskich emocji
Przedwojenne szlagiery przy Wódce z Beczki na początek marca i dwudniowa degustacja win z Nowego Świata na koniec - to niewielka część nadchodzących atrakcji.Już...
O jeden kieliszek za dużo
W sobotę o 18 w restauracji słynnego hotelu One & Only na kapsztadzkim Waterfront jest jeszcze dość pusto. Luvo może poświęcić nam godzinkę przy...
Szkolenia na ENOEXPO
Kolejna szansa na spotkanie z ekspertami Szkoły Czasu Wina – tym razem w Krakowie podczas Targów Enoexpo.CZWARTEK - szkolenie „Warsztat degustacji wina", prowadzi Michał...
Salony degustacyjne w Poznaniu i Wrocławiu
Ponad 100 win z różnych regionów świata, degustacje i spotkania z producentami.
Ach, panem być…
Znam wszystkie butiki z piórami na wszystkich lotniskach. Nie zdarzyło się jeszcze, abym odwiedzając Florencję, nie zajrzał do małego sklepiku Viscontiego. Mam wrażenie, że szpakowaty,...
Podajemy wino
Podawanie wina w restauracji obwarowane jest szeregiem reguł, czasem – na pierwszy rzut oka – tak skomplikowanych, że się w nich gubimy. Tymczasem reguły...
WSET to międzynarodowe standardy
Matiasem Glusmanem, autoryzowanym wykładowcą kursów Wine & Spirit Education Trust, rozmawia Łukasz Wojnarowicz
Łukasz Wojnarowicz: Co potrafi absolwent kursu WSET?
Matias Glusman: Wszystko zależy od...