Strona główna Tagi Tapas

Tag: Tapas

Kaszanka zamiast jagnięciny

Kilkanaście lat temu miałem okazję przez kilka dni podróżować po regionie Rioja. Podczas odwiedzin w kolejnych bodegach standardowo: najpierw zwiedzanie, potem degustacja, a na koniec poczęstunek pasujący do dobrego beczkowego tempranillo. Każdy z naszych gospodarzy chciał ugościć nas jak najlepiej, więc zawsze na obiad czy kolację podawano nam jagnięcinę. Doskonałą skądinąd. Ale ileż można?

Przykrywka na muchy

  Apelacja riojańska to obszar politycznie rozdarty między Riojańczyków, Basków oraz mieszkańców Nawarry. Podobnie jest z kuchnią: mało wyrafinowane – choć smaczne! – hiszpańskie przystawki tapas...

Punktowy opis kulinarnego obyczaju,

  czyli co trzeba zjeść w Estremadurze   Estremadura to region biedny i rolniczy. Z biedy rodzi się pomysłowość. Dzięki niej odkrywa się zazwyczaj pomijane części zwierząt,...

Newsletter

Prenumerata

Zamów prenumeratę miesięcznika Czas Wina

Zawsze prosto do twojej skrzynki pocztowej

E-WYDANIE

Zamów e-wydanie miesięcznika Czas Wina

Czytaj na telefonie i tablecie

Strona zawiera informacje handlowe dotyczące napojów alkoholowych i przeznaczona jest dla osób pełnoletnich.

Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat ?