- To wydarzenie minęło.
Wino w restauracji – musujące, słodkie i wzmacniane. Dlaczego warto nimi urozmaicać kartę?
28 marca 2019 13:00 - 15:00
73.8 złWydarzenie Nawigacja
Szkoła Czasu Wina zaprasza na warsztat prezentujący wina nieco inne niż te, które zwykle podawane bywają w restauracjach. Polacy lubią wina słodkie i półsłodkie, ale wstydzą się je zamawiać. Jak rozpoznać słodkie wino z klasą? Czy nadaje się do łączenia z potrawami? Podczas warsztatu dowiemy się także skąd w winie bąbelki i dlaczego niektóre wina mają więcej procentów.
Koszt biletu zawiera VAT 23%.
Jeśli chcesz otrzymać fakturę VAT wyślij dane firmy z NIP na adres: redakcja@czaswina.pl
Prowadzenie: Justyna Korn-Suchocka
Szef redakcji magazynu „Czas Wina”, dziennikarka i edukatorka winiarska, absolwentka WSET Advanced. Autorka kilkudziesięciu artykułów i raportów na temat wina. W magazynie „Czas Wina” prowadzi autorski cykl Slow Food promujący wyjątkowe, często zapomniane produkty i dania. Z miłości do czerwonego wina porzuciła celibat bezmięsnej diety. Entuzjastyczna pilotka wycieczek enoturystycznych po Polsce – na polskie wino zaprasza nawet do Szczecina. Uważa, że każda podróż, nawet ta najkrótsza, to wspaniałe doświadczenie. Prowadzi warsztaty dla firmy Wine Service, Szkoły Czasu Wina, Krakowskiej Szkoły Restauratorów.