Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Wino w restauracji – musujące, słodkie i wzmacniane. Dlaczego warto nimi urozmaicać kartę?

28 marca 13:00 - 15:00

73.8 zł
Fot. J.K.Gałązka

Szkoła Czasu Wina zaprasza na warsztat prezentujący wina nieco inne niż te, które zwykle podawane bywają w restauracjach. Polacy lubią wina słodkie i półsłodkie, ale wstydzą się je zamawiać. Jak rozpoznać słodkie wino z klasą? Czy nadaje się do łączenia z potrawami? Podczas warsztatu dowiemy się także skąd w winie bąbelki i dlaczego niektóre wina mają więcej procentów.

Koszt biletu zawiera VAT 23%.
Jeśli chcesz otrzymać fakturę VAT wyślij dane firmy z NIP na adres: redakcja@czaswina.pl

Prowadzenie: Justyna Korn-Suchocka
Szef redakcji magazynu „Czas Wina”, dziennikarka i edukatorka winiarska, absolwentka WSET Advanced. Autorka kilkudziesięciu artykułów i raportów na temat wina. W magazynie „Czas Wina” prowadzi autorski cykl Slow Food promujący wyjątkowe, często zapomniane produkty i dania. Z miłości do czerwonego wina porzuciła celibat bezmięsnej diety. Entuzjastyczna pilotka wycieczek enoturystycznych po Polsce – na polskie wino zaprasza nawet do Szczecina. Uważa, że każda podróż, nawet ta najkrótsza, to wspaniałe doświadczenie. Prowadzi warsztaty dla firmy Wine Service, Szkoły Czasu Wina, Krakowskiej Szkoły Restauratorów.

Szczegóły

Data:
28 marca
Czas:
13:00 - 15:00
Koszt:
73.8 zł

Miejsce

Ptak Warsaw Expo
Al. Katowicka 62, Hala F
Nadarzyn, Mazowieckie 05-830
Telefon:
+48 22 122 02 87
Strona internetowa:
bit.ly/EuroGastro_2019
Bilety nie są już dostępne.