- To wydarzenie minęło.
Kuchnia i wino. Warsztat dobierania win do potraw
4 listopada 2021 15:00 - 16:00
Wydarzenie Nawigacja
Degustacja 5 win i przekąsek. Jak odczuwamy smaki i aromaty? Jakie połącznia są bezpieczne, a które kontrowersyjne? Jakich błędów nie popełniać dobierając wina do potraw? I wiele więcej.
Prowadzenie: Wojciech Giebuta
Wojciech Giebuta jest autorem książki Kuchnia i wino. O sztuce łączenia win z potrawami, dziennikarzem winiarskim, dyrektorem firmy Wine-Service Podróże z Winem, a także międzynarodowym sędzią winiarskim. Wykłada wiedzę o winie m.in. na Uniwersytecie Jagiellońskim, w Politechnice Śląskiej oraz w Collegium Civitas.
Degustacja odbędzie się podczas Targów EnoExpo w Krakowie.
Bilety: 30 zł (kup tutaj)
UWAGA! Wejście na targi tylko po rejestracji. Bezpłatna rejestracja na targi tutaj.