Strona główna Kuchnia i wino

Kuchnia i wino

Więcej o kuchni i winie

Kalabria w kilku smakach. Nduja

Każde miasteczko Kalabrii ma swój znak rozpoznawczy. Stilo pachnie bergamotką. Dla Diamante powodem do dumy jest piekielnie ostre peperoncino. Tropea słynie z czerwonej cebuli, a Gerace – z jaśminu. Jednak tym, co znaleźć można wszędzie, jest nduja.

Konkurs Włoskie klimaty. Wygraj książkę Złota łyżka!

Il grande cucchiaio d’oro Giovanniego Ballariniego to dla Włochów rzecz kultowa. Ta klasyczna książka kucharska na tysiąc (!) przepisów i ponad siedemset stron słusznego formatu stanowi wzór dla całego gatunku.

Sery domowe i rzemieślnicze. Jak zrobić swój własny ser

O tym, czy można zrobić w domu żółty ser, skąd się biorą dziury w serze i o polskich serach rzemieślniczych (tych dobrych i tych… dziwnych) z Jakubem Krężelem, właścicielem firmy serowar.pl, rozmawiała Justyna Korn-Suchocka.

Newsletter

Prenumerata

Zamów prenumeratę miesięcznika Czas Wina

Zawsze prosto do twojej skrzynki pocztowej

E-WYDANIE

Zamów e-wydanie miesięcznika Czas Wina

Czytaj na telefonie i tablecie

Strona zawiera informacje handlowe dotyczące napojów alkoholowych i przeznaczona jest dla osób pełnoletnich.

Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat ?