Wraca nowe

tekst ukazał się w „CW” nr 104, październik 2019 | kup ten numer | prenumerata | e wydanie

Françoise Fayolle
Françoise Fayolle, supergwiazda kuchni lyońskiej z przełomu XIX i XX wieku. To ona odpowiada za pełną truflowych plastrów pulardę w połowicznej żałobie. Podobno przygotowała pół miliona pulard. | fot. Wikimedia / Inconnu

Gotowanie może być postępowe, może być i reakcyjne – żadna nowość. Zastanawiam się, kiedy ten podział zaczął być oczywisty. Spotkanie z Łukaszem Modelskim już 22 listopada na Targach ENOEXPO. Dowiedz się więcej Kotlet mikojanowski postępowy, a pożarski reakcyjny? Oczywistość. Wcześniej. Rewolucja francuska ze stołami równości i Konwentem nakazującym osuszać stawy – siedliska katolickich karpi? Oczywista oczywistość. Wcześniej. Warzywa…

Chcesz czytać więcej?