luty – marzec 2017
Tematy numeru:
Luberon i Ventoux
Nowe oblicze Doliny Rodanu
Czerwone wina z Veneto
Valpolicella
Czerwone wino włoskie DOC z regionu Veneto, produ... i o wiele, wiele więcej
Mołdawia
Wciąż zaskakuje
Spis treści
AKTUALNOŚCI
Noe Festival
Przeczytaj, zanim zjesz
Jestem pracowitą szczęściarą
Nauka i winonapój uzyskiwany na drodze całkowitej lub częściowej fer... (...)
V Wielkie Tarnowskie Dionizje
Chcemy wina do obiadu
Wybór redaktorów
FELIETONY
Jancis Robinson Winnica Windsoru
Wojciech Gogoliński
Wina naszego polsko-francuskiego…
Paweł Gąsiorek Inne rejestry
Łukasz Modelski Pizza a sprawa polska
DOLINA RODANU
Między Prowansją a Doliną Rodanu
Tercet doskonały i cała reszta
AOC Marrenon, czyli jak się robi apelację
Dziwne miejsce, magiczne wino
VENETO
Blaski i cienie win weneckich
Ryż, konina i wyborny ser
Największa opera we Włoszech
Z wizytą u Julii
CZAS NA PIWO
Krajobraz po piwie
Piwa świata Mole
KULTURA WOKÓŁ KIELISZKA
Książki
Kobiety i wino
Płynne złoto, czyli kobiety w Tokaju
Gewürztraminerodmiana białych winogron uprawianych głównie w północne... do ostryg
Leksykon ABC wina
BUTIK BIONDI-SANTII
W rodzinie bez zmian
WINNICE ŚWIATA
Mołdawia Eden nad Dniestrem i Prutem
Mołdawia Individo i tajemniczy melonik
Langwedocja Bliskie miejsca, inne filozofie
Liban Wiara w misję
Austria Magia Jeziora
KULINARIA
Janusz Fic Co dowina?
Theatrum Vini Sen w zaspie?
PODRÓŻE Z WINEM
Podróż do Montefalco
Salta Gdzieś na końcu świata