Zapraszamy do udziału w bezpłatnym szkoleniu pt. „Winonapój uzyskiwany na drodze całkowitej lub częściowej fer... (...) w restauracji”.
Szkolenie poprowadzi Wojciech Giebuta – zastępca redaktora naczelnego magazynu „Czas Wina”, od wielu lat prowadzący szkolenia enologiczne i degustacje, doświadczony pilot wycieczek enoturystycznych.
Szkolenie skierowane jest przede wszystkim do właścicieli i menedżerów restauracji, kelnerów i barmanów oraz do wszystkich, którzy chcą poszerzyć wiedzę z zakresu enologii, a w szczególności dobierania win do potraw i zasad ich podawania. Podczas szkolenia odbędzie się również degustacja win.
Biorąc udział w szkoleniu dowiesz się m.in.:
- jakie są zasady dobierania win do potraw oraz budowania karty win,
- jak powinna wyglądać karta winlista win, którymi dysponuje restauracja. Może być skompo... (...),
- w jaki sposób podawać wina,
- jak promować wina w restauracji.
Szkolenie odbędzie się 23 marca 2012 podczas XVI Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EUROGASTRO w Warszawie. Przewidujemy zajęcia w dwóch grupach: 11.00-13.00 – pierwsza grupa uczestników, 14.00-16.00 – druga grupa uczestników.
Miejsce szkolenia: sala konferencyjna C na I piętrze Centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie
UWAGA! OBOWIĄZUJE REJESTRACJA – wypełnij formularz zgłoszeniowy
Szkolenie (wyłącznie dla osób pełnoletnich) odbędzie się na terenie Targów EuroGastro, na które obowiązuje oddzielna rejestracja. Można dokonać jej na miejscu lub on-line na www.eurogastro.com.pl/rejestracja (rejestracja on-line będzie aktywna do 19 marca 2012, do godz. 15.00). Osoby, które zdążą zarejestrować się on-line do końca stycznia 2012, będą mogły zwiedzać targi bezpłatnie; zarejestrowani on-line po 31 stycznia będą mogli zakupić bilet wstępu na targi z 50% zniżką.
EuroGastro to jedno z najważniejszych wydarzeń targowych w Polsce dedykowanych branży HoReCa. Ideą targów EuroGastro jest przedstawienie pełnej i różnorodnej oferty produktów, usług i rozwiązań dla gastronomii. Na EuroGastro obecni są przedstawiciele wiodących firm z Polski i z zagranicy. Ekspozycja targowa podzielona będzie na cztery sektory tematyczne: sektor wyposażenia zaplecza kuchennego, sektor żywności i napojów dla gastronomii, sektor kawowy i sektor wyposażenia sal restauracyjnych i barów. EuroGastro to doskonała okazja dla właścicieli i menadżerów restauracji, barów, kawiarni, firm cateringowych, hurtowni gastronomicznych, sklepów i firm cateringowych na nawiązanie kontaktów handlowych, poszerzenie oferty i zdobycie wiedzy o nowych trendach . Więcej informacji na stronie: www.eurogastro.com.pl