Oryginal Flavors po raz drugi w Polsce

Warszawa znów zostanie gospodarzem cyklu prezentacji i warsztatów europejskiego programu promocji Original Flavors.

Impreza to okazja dla polskich specjalistów i przedstawicieli mediów, by spróbować trzech flagowych hiszpańskich produktów, bardzo istotnych dla diety śródziemnomorskiej: win z regionu Ribera del Duero, oliwy z oliwek Extra Virgin Baena i szynki Serrano ze znakiem jakości GTS.
Spotkania odbędą się w warszawskiej restauracji „Soul Kitchen”, Hotelu MH Poznań, Instytucie Cervantesa w Krakowie i Ambasadzie Hiszpanii W Warszawie.
Największym wydarzeniem imprezy będą ekskluzywne Prezentacje i Warsztaty w warszawskiej Willi Foksal. Ich uczestnicy będą mieli możliwość spotkania z hiszpańskimi producentami oraz wzięcia udziału w kursach, pokazach kulinarnych, degustacjach i oficjalnej prezentacji, którą otworzy J. E. Ambasador Królestwa Hiszpanii Agustín Núñez Martínez. Spotkanie zakończy cocktail party z popisowym tapas przygotowanym przez Fernando del Cerro, właściciela i szefa kuchni restauracji Casa José.

Partnerami wydarzeń w Polsce są: warszawska restauracja „Soul Kitchen” prowadzona przez szefa kuchni Andrzeja Polana, magazyn „Czas Wina”.
Wszystkie wydarzenia są częścią planu promocji „Original Flavors. The Mediterranean Essence”. Plan promocji finansowany jest przez UE i Ministerstwo Rolnictwa w Hiszpanii.

Wstęp wolny dla profesjonalistów i mediów po dokonaniu zgłoszenia (RSVP do 05.06.2013).
Zgłoszenia i szczegółowych informacje:
Zofia Graczyk +48 726 201 201 zofia.graczyk@orangeblue.pl

PROGRAM SPOTKAŃ W RAMACH KAMPANII ORIGINAL FLAVORS 2013

PONIEDZIAŁEK, 10.06.2013 POZNAŃ
09.00–11.00 Kursy i prezentacje w Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gatronomii (ul. Nieszawska 19, Poznań)
13.00–15.00 Szkolenia dla specjalistów w hotelu NH Poznań (ul. Święty Marcin 67, Poznań)

WTOREK, 11.06.2013 WARSZAWA
09.00–11.00 Kursy i prezentacje w Zespole Szkół Gatronomicznych (ul. Poznańska 6/8, Warszawa)
13.00–15.00 Media lunch w „Soul Kitchen” (ul. Noakowskiego 16, Warszawa)

ŚRODA, 12.06.2013 WARSZAWA
12.00 –18.00 Warsztaty i prezentacje – spotkania z producentami w Villi Foksal (ul. Foksal 3/5, Warszawa)

12.00–12.45 Kurs wprowadzający – krojenie szynki Serrano.
Prowadzenie: Jose Ramon Godoy, Sekretarz Generalny Fundacji  Jamon Serrano.
13.30–14.15 Zaawansowany Kurs degustacji win.
Prowadzenie: Agustin Alonso, Dyrektor Techniczny Rady Regulayjnej Ribera del Duero.
14.30–15.15 Degustacja oliwy z oliwek Extra Virgin.
Prowadzenie: Antonio Lorente, z Rady Regulacyjnej Baena.

18.00–18.30 Powitanie J.E. Ambasadora Królestwa Hiszpanii
18.30–20.00 Cocktail party przygotowane przez szefa kuchni restauracji Casa José  
–  Fernando del Cerro.

CZWARTEK, 13.06.2013 KRAKÓW
10.00–12.00 Kursy i prezentacje w Zespole Szkół Gatronomicznych (ul. Zamoyskiego 6, Kraków)
14.00–19.00 Szkolenia dla specjalistów w Instytucie Cervantesa (ul. Kanonicza 12, Kraków):
14.00–15.00 – Szkolenie i degustacja oliwy z oliwek extra Virgin Baena
16.00–17.00 – Szkolenie  i degustacja win Ribera del Duero – dla początkujących
18.00–19.00 – Szkolenie i deguastacja win Ribera del Duero – dla zaawansowanych

PIĄTEK, 14.06.2013 KRAKÓW
9.30–12.00 Szkolenia dla specjalistów w Instytucie Cervantesa (ul. Kanonicza 12, Kraków):
9.30–10.30 – Kurs krojenia szynki Serrano
11.00–12.00 – Kurs przygotowania tapas
15.00–23.00 Udział w „OGRODACH WINA” imprezie organizowanej przez „Czas Wina” (Dwór Sieraków, Sieraków 233)