© Copyright by Czas Wina 2022
Tag: Gault&Millau
Mniej onieśmielające oblicze szampana
Utarło się – czy wręcz stało się pewnego rodzaju stereotypem – że szampana pijemy jako aperitif na eleganckich przyjęciach lub świętując ważne okazje, a jeśli...
Culinary Innovators 2018. Relacja
Kosmos był. Nie tylko dlatego, że w ramach Inspire Talks dr Paweł Barczyński mówił o jedzeniu w kosmosie. Taka liczba wybitnych profesjonalistów, innowatorów i pasjonatów branży gastronomicznej zebrana w jednym miejscu powoduje, że każda głowa natychmiast nabija się nowymi pomysłami.
Jego wysokość produkt
Najbardziej nawet utalentowany szef kuchni bez dobrego zaopatrzenia niewiele zdziała. Dlatego zarówno listopadowym premierom Żółtego Przewodnika Gault&Millau, jak i odbywającym się latem w czterech...
Nowoczesność i tradycja na Gali Gault&Millau
Sześć epok historycznych, sześciu szefów kuchni i sześć sal, w których na gości Gali Gault&Millau Polska czekały wyjątkowe niespodzianki - Gala 2018 zaskoczyła!Ponad 400...
Kieliszek pełny do połowy
Gault&Millau 2016 – przewodnik po polskich restauracjach i miejscach wartych kulinarnej uwagi – znów zakwitł na żółto, a nasza rzeczywistość gastronomiczna przedstawiona jest w nim jeszcze szerzej...
Jestem pracowitą szczęściarą
Z Justyną Adamczyk, redaktor naczelną polskiej edycji przewodnika kulinarnego Gault&Millau rozmawia Justyna Korn-SuchockaJustyna Korn-Suchocka: Gratulacje dla nowego wiceprezesa światowego zarządu Gault&Millau. Jaki ogrom wyzwań kryje...
Żółty Przewodnik już po raz czwarty
Inspektorzy Gault&Millau pracowali przez wiele miesięcy, incognito oceniając restauracje w całej Polsce.Której restauracji przybędzie czapek, a która je straci okaże się już 27 listopada,...
Pięć wyjątkowych dań
Od pięciu najlepszych szefów kuchni z Polski Południowej - według Żółtego Przewodnika Gault&MillauPodczas Gault&Millau Tour w Krakowie przyznano nagrody dla najlepszych szefów kuchni z...
Najlepsi szefowie kuchni z Południowej Polski wybrani
Podczas trzeciego Gault&Millau Tour 2017, w restauracji L’atmosphere w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport w Balicach, przyznano pięć regionalnych nagród.Wyróżniono najlepszych szefów kuchni...
Gault&Millau Tour 2017
Najlepsi Szefowie kuchni Polski Centralnej wybrani!Podczas pierwszego w 2017 r. Gault&Millau Tour, który odbył się 12 czerwca w restauracji Signature w Warszawie, przyznano cztery...