Strona główna Tagi Ser

Tag: ser

Gouda z imbirem

  To bodaj pierwszy mainstreamowy ser, który gości na naszych serowych stronach. Ktoś mógłby powiedzieć, że to profanacja, bo przecież tyle serów zagrodowych nie zostało opisanych...

Spiżarnia pełna niespodzianek

Wraz z wiekiem przyszło mi zrozumieć, że każdy człek ma jakieś wady. Dopuściłem też myśl, że i ja również.Moją największą wadą jest niewątpliwie namiętność, którą żywię...

Bundz majowy z Bacówki u Kazka

  Najświeższy (dosłownie i w przenośni) hit podhalańskiego eksportu wewnętrznego. Słodko-słona, lekko spocona kulka sprężystego sera już od pierwszego spojrzenia przywodzi na myśl góralską mozzarellę. Ale na...

Camembert – krótka historia

  Czy Księżyc naprawdę zrobiony jest z sera? Prawdopodobnie nie, choć świat kulinariów pozbawiony serów byłby jak poezja wypreparowana z wszystkiego, co dotyczy Księżyca. Wyobrażacie...

Włoska robota

  Chociaż to Francja dzierży palmę pierwszeństwa, będąc producentem najsławniejszych na świecie serów, bez żadnego ryzyka można stwierdzić, że z równym powodzeniem wielbiciele serów mogą...

Newsletter

Prenumerata

Zamów prenumeratę miesięcznika Czas Wina

Zawsze prosto do twojej skrzynki pocztowej

E-WYDANIE

Zamów e-wydanie miesięcznika Czas Wina

Czytaj na telefonie i tablecie

Strona zawiera informacje handlowe dotyczące napojów alkoholowych i przeznaczona jest dla osób pełnoletnich.

Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat ?