© Copyright by Czas Wina 2022
Tag: ser
Gouda z imbirem
To bodaj pierwszy mainstreamowy ser, który gości na naszych serowych stronach. Ktoś mógłby powiedzieć, że to profanacja, bo przecież tyle serów zagrodowych nie zostało opisanych...
Spiżarnia pełna niespodzianek
Wraz z wiekiem przyszło mi zrozumieć, że każdy człek ma jakieś wady. Dopuściłem też myśl, że i ja również.Moją największą wadą jest niewątpliwie namiętność, którą żywię...
Bundz majowy z Bacówki u Kazka
Najświeższy (dosłownie i w przenośni) hit podhalańskiego eksportu wewnętrznego. Słodko-słona, lekko spocona kulka sprężystego sera już od pierwszego spojrzenia przywodzi na myśl góralską mozzarellę. Ale na...
Camembert – krótka historia
Czy Księżyc naprawdę zrobiony jest z sera? Prawdopodobnie nie, choć świat kulinariów pozbawiony serów byłby jak poezja wypreparowana z wszystkiego, co dotyczy Księżyca. Wyobrażacie sobie Laurę...
Włoska robota
Chociaż to Francja dzierży palmę pierwszeństwa, będąc producentem najsławniejszych na świecie serów, bez żadnego ryzyka można stwierdzić, że z równym powodzeniem wielbiciele serów mogą...