© Copyright by Czas Wina 2022
Tag: slow food
Najlepsza szefowa świata. Ana Roš
Miała zostać dyplomatą. Z tytułem dobrej uczelni, znajomością pięciu języków, sukcesami… Ale Ana Roš wybrała miłość i kuchnię.
Taste Masters: Wielka Majówka w Wilanowie
50 dań od najciekawszych szefów kuchni w jeden weekend? To możliwe! Każdy z 50 zaproszonych przez Gault&Millau Polska i Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie szefów przygotuje...
Sery domowe i rzemieślnicze. Jak zrobić swój własny ser
O tym, czy można zrobić w domu żółty ser, skąd się biorą dziury w serze i o polskich serach rzemieślniczych (tych dobrych i tych… dziwnych) z Jakubem Krężelem, właścicielem firmy serowar.pl, rozmawiała Justyna Korn-Suchocka.
Z ziemi włoskiej do Polski
Ze Zdzisławem Bartelakiem, twórcą i właścicielem firmy Consonni, rozmawia Justyna Korn-Suchocka.
Bottiglieria nagrodzona
Bottiglieria 1881 to kolejny gorący adres na krakowskiej mapie restauracji, który dołączył do elitarnego grona wyróżnionych rekomendacją Slow Food Polska. Gratulacje należą się przede wszystkim szefowi kuchni – Pawłowi Krasowi.
Culinary Innovators – festiwal inspiracji, smaku i designu
8 lipca na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu odbędzie się CULINARY INNOVATORS. Po raz pierwszy, dzięki Gault&Millau Polska, najważniejsi polscy Szefowie Kuchni, influencerzy i eksperci branży gastronomicznej stworzą wspólną platformę wymiany inspiracji, doświadczeń i trendów.
Wino i sztuka w Jurajskim Olsztynie
Zespół Raz, Dwa, Trzy, Five O’Clock Orchestra oraz Paweł Łowicki Band i wielu innych artystów wystąpi podczas trzeciej edycji Jurajskiego Festiwalu Sztuki i Wina w Olsztynie.
Na festiwal...
Na kaczkę i wino w Sudety
W Europie to nic nadzwyczajnego: dobra restauracja ze znanym szefem w kuchni, od pory lunchu do nocy komplet, dookoła jakaś Apulia albo inna Owernia, psy wiadomo czym szczekają, a na wejściu gwiazdki Michelina i inne rekomendacje kulinarne.
XV Święto Chleba – Chleb i Wino Kraków 2018
XV Święto Chleba – Chleb i Wino Kraków 2018. Plac Wolnica, 8–10 czerwca
Regionalne smaki
Kuchnia polska wykorzystuje typowo polskie składniki i znane smaki, jednak w nowym, eleganckim wydaniu oraz ciekawych połączeniach. To także kuchnia czerpiąca z tradycji kulinarnej, w której jedzono...