luty – marzec 2011
Tematy numeru:
Riojahiszp. czer. DOCa z regionu Rioja, prod. z wszystkich czerw.... (...) – Nowe rozdania
Urugwaj – Migawki znad la Platy
Człowiek Roku “Czasu Wina” – Wielka Gala
Spis treści
AKTUALNOŚCI
Gala „Człowiek Roku”
Laudacja na cześć Agustí Torelló Mata
Tabela roczników
FELIETONY
Jancis Robinson Gdzie się podziały tamte słodkości
Piotr Adamczewski Zmora dzieciństwa rozkoszą wieku dojrzałego
Paweł Gąsiorek Skacząc przez Chiński Mur
Szymon St. Kamiński Wino z dymkiem?
RIOJALa Rioja – Hiszpania – reg. winiarski w pn.-środ. Hiszp...
Wino jest tutaj najważniejsze?
Przemiany jeszcze się nie skończyły
Kompleks historyczny
Trzy razy Alavesa
O jedzeniu przy jedzeniu
Kompromis i tempranillo
Oponą i butem
URUGWAJ
Moje Montevideo
Pięć rzeczy
Winiarska batuta Toscaninich
Gdzie miejscowa dusza gra
Kuchnia eklektyczna
Tango kreolskiego drozda
SYLWETKI
Kwestionariusz Wybór wina to przywilej ambasadorski
WSET to międzynarodowe standardy
KULTURA WOKÓŁ KIELISZKA
Inne opowieści o winie Karnawałowe trunki
Książka
Film Triumf pizzy nad duchem
Lekkomyślnie Winny przedmiot pożądania
Vinum profanum Wieszcz a sprawa wina
Winne zmysły Trzy nosa kipera
HISTORIE I ANEGDOTY
NAUKOWO I LEKKO
Zdrowie Czy alkohol obniża ciśnienie
Świadectwa historii Uczta Zimrilima
WSET Akademia wina
Leksykon ABC wina
KULINARIA
Bedeker Sielanka
Kawa
Ser dojrzały jak wino
Kiedy golonka jest szkodliwa
Mistrzowskie menu Fruwa moja bajadera
PODRÓŻE
Trentino Nie tylko dla uwodziciela
WINNICE ŚWIATA
Litwa i Łotwa Bałtycka awantura
Chiny Wschód jest czerwony